עוגת שוקולד עם הפתעה של מירי מתוקה ארזי
עוגת שוקולד עם גנאש שוקולד והפתעה מתוך "פשוט לאפות" עם מירי מתוקה ארזי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית אינגליש 30
לגנאש
250 מ”ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
250 גרם שוקולד מריר
4 כפיות ממרח השחר
לעוגה
120 גרם חמאה
120 גרם שוקולד מריר
120 גרם סוכר
4 ביצים
4 גרם אבקת אפיה (כפית)
25 גרם אבקת שקד מולבן
25 גרם קורנפלור
20 גרם אבקת קקאו “השחר”
30 מ”ל אייריש קרים
אופן הכנה
הגנאש
1 מניחים שוקולד מריר וממרח השחר בקערה.
2 מביאים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולדים.
3 ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב.
4 מעבירים לקירור כשעתיים.
העוגה
1 ממיסים חמאה ושוקולד יחד במיקרו.
2 בקערה נפרדת טורפים קלות ביצים וסוכר, רק עד להמסת הסוכר.
3 מאחדים את שתי המסות: מוסיפים את הנוזל השוקולדי – טורפים.
4 מוסיפים את היבשים- טורפים ולבסוף מוסיפים את האייריש. טורפים היטב.
5 מתיזים ספריי חמאה בתבנית אפיה, יוצקים את המסה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ- 50 דקות.
לקראת הרכבה
1 מוציאים את הגנאש מהמקרר ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר עד שהוא מגיע למרקם נוח לעבודה.
2 מעבירים את הגנאש לשק זילוף עם צנתר חלק רחב.
3 מצננים מעט את העוגה ולאחר כמה דקות שולפים אותה מהתבנית.
הרכבת העוגה
1 בעזרת סכין פורסים את העוגה במרכזה (לאורכה) כך שנוצרו לנו שתי עוגות שוקולד.
2 מזלפים ממרח השחר ומיישרים אותו בעזרת פלטה קטנה.
3 מזלפים גבעות אחידות מהגנאש, מאבקים באבקת קקאו ומגישים.