עוגת שוקולד עם הפתעה של מירי מתוקה ארזי

עוגת שוקולד עם גנאש שוקולד והפתעה מתוך "פשוט לאפות" עם מירי מתוקה ארזי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית אינגליש 30
לגנאש
250 מ”ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
250 גרם שוקולד מריר
4 כפיות ממרח השחר
לעוגה
120 גרם חמאה
120 גרם שוקולד מריר
120 גרם סוכר
4 ביצים
4 גרם אבקת אפיה (כפית)
25 גרם אבקת שקד מולבן
25 גרם קורנפלור
20 גרם אבקת קקאו “השחר”
30 מ”ל אייריש קרים
אופן הכנה
הגנאש
1 מניחים שוקולד מריר וממרח השחר בקערה.
2 מביאים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולדים.
3 ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב.
4 מעבירים לקירור כשעתיים.
העוגה
1 ממיסים חמאה ושוקולד יחד במיקרו.
2 בקערה נפרדת טורפים קלות ביצים וסוכר, רק עד להמסת הסוכר.
3 מאחדים את שתי המסות: מוסיפים את הנוזל השוקולדי – טורפים.
4 מוסיפים את היבשים- טורפים ולבסוף מוסיפים את האייריש. טורפים היטב.
5 מתיזים ספריי חמאה בתבנית אפיה, יוצקים את המסה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ- 50 דקות.
לקראת הרכבה
1 מוציאים את הגנאש מהמקרר ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר עד שהוא מגיע למרקם נוח לעבודה.
2 מעבירים את הגנאש לשק זילוף עם צנתר חלק רחב.
3 מצננים מעט את העוגה ולאחר כמה דקות שולפים אותה מהתבנית.
הרכבת העוגה
1 בעזרת סכין פורסים את העוגה במרכזה (לאורכה) כך שנוצרו לנו שתי עוגות שוקולד.
2 מזלפים ממרח השחר ומיישרים אותו בעזרת פלטה קטנה.
3 מזלפים גבעות אחידות מהגנאש, מאבקים באבקת קקאו ומגישים.
עוגת שוקולד עם הפתעה של מירי מתוקה ארזי
עוגת שוקולד עם הפתעה של מירי מתוקה ארזי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות