בראוניז מוס שוקולד של עומר מילר
השף עומר מילר בתכניתו “סטוריז” מזמין את העובדים שלו מהמסעדה לארוחת צוות. והפעם בתפריט: בראוניז מפנקים שאוכלים עם הידיים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בראוניז
150 גרם שוקולד
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
3 ביצים
150 גרם קמח
20 גרם אגוזי מלך
מוס פרלין
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
100 גרם חלב
1 חלמון ביצה
2 חלבון ביצה
25 גרם סוכר
250 גרם שמנת
לגנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה
מכינים את הבראוניז
1 ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי, מוסיפים את הסוכר, הביצים והקמח, יוצקים מעל מתערובת הבראוניז ומפזרים את אגוזי המלך. אופים ב-170 מעלות, כ-15 עד 20 דקות, עד להתייצבות העוגה.
מוס הפרלין
1 שמים בקערה את השוקולד המריר ושוקולד החלב.
2 מכינים קרם אנגלז: מרתיחים חלב, מוסיפים את החלב החם לחלמונים וטורפים מיד. מחזירים לבישול על אש קטנה ומבשלים עד להסמכה
3 יוצקים את האנגלז דרך מסננת לקערת השוקולד המריר והחלב. מחכים כדקה, וטורפים לאיחוד. מוסיפים פרלינה, וטורפים לאיחוד
4 מקציפים חלבון עם סוכר לקצף רך, ומקפלים לתערובת השוקולד
5 מקציפים שמנת למרקם קציפה רכה, ומקפלים פנימה
6 מקררים את המוס במקרר
גנאש השוקולד
1 מרתיחים חלב, יוצקים על השוקולד ומחכים כדקה
2 טורפים עד ליצירת תערובת אחידה- לעשות כמות כפולה של גאנש
מרכיבים את הקינוח
1 תחילה יוגשו הבראוניז ועליהם שאר הדברים
2 פורסים את הבראוניז לרצועות, מזלפים מעליהם מוס פרלין, בעזרת כף, יוצקים על הקינוח גנאש חם ומגישים. אוכלים מכף היד