בראוניז שוקולד מריר, לבן ובננות של הנס וגלית ברטלה

הנס וגלית עם מתכון לעוגת בראוניז שוקולד מריר, לבן ובננות שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתכון לתבנית בגודל 29X23 ס”מ מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

בראוניז שוקולד מריר, לבן ובננות של הנס וגלית ברטלה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

330 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
280 גרם שוקולד מריר מומס
280 גרם ביצים (5 ביצים מס 2)
270 גרם סוכר
160 גרם קמח
150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
1 ו-1/2 בננות חתוכות לקוביות
2 כפות ליקר בננה
100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים
אופן הכנה
1 משרים את הבננות בליקר הבננה.
2 מקציפים את הביצים והסוכר לקצף עדין (לא מוקצף וקשה מדי(.
3 מערבבים את השוקולד וקוביות החמאה עד שהחמאה מתמוססת לגמרי – אם השוקולד הסמיך כתוצאה מטמפרטורה נמוכה מדי, אפשר לחמם במיקרו כחצי דקה.
4 מוסיפים את קציפת הביצים לתוך השוקולד ב-4 פעמים, ובכל פעם מערבבים.
5 מוסיפים את הקמח בבת אחת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד-חמאה.
6 מקפלים לתערובת שוקולד לבן ובננות מושרות.
7 יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר אפיה.
8 מיישרים בעזרת סכין ומפזרים אגוזים.
9 אופים ב-170 מעלות 16 דקות.
10 מצננים 4 שעות.

טיפים:

*תערובת השוקולד – החמאה צריכה להיות בטמפרטורת החדר לפני הוספת הביצים כדי שלא יתבשלו.
**תערובת הביצים צריכה להיות לא קרה מדי ולא מוקצפת מדי.
***יש לאפות את הבראוניז רק עד שהוא הופך מנוזלי לרוטט, ולא מעבר לזה על מנת של יתייבש.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות