עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה חומה שקדים ואספרסו של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לעוגיות שוקולד צ'יפס חמאה, שקדים ואספרסו. עוגיות רכות, נימוחות וממכרות!
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
חצי שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
150 גר' חמאה
1 כוס סטיביה
1 ביצה גודל L
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס (50 גר') שקדים טחונים לאבקה
1 כוס קמח כוסמין לבן (140 גר')
1 מנה של אספרסו מוכן
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
קורט מלח
שמן זית
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות
2 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
3 בסיר קטן על להבה בינונית ממיסים חמאה
4 מורידים את האש לקטנה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב בכף עץ כמה דק' נוספות עד שהחמאה מתחילה לקבל גוון זהוב עמוק (הדרך הטובה ביותר לדעת מתי החמאה משחימה היא בסיר לבן-אבל לא לכולנו יש).
5 מסירים מהאש ומעבירים לקערה נקיה ובעזרת לקקן מנגבים היטב גם את הדפנות. מערבבים פנימה סטיביה, ביצה, אבקת סודה לשתיה, קמח, אבקת שקדים, קפה, מלח ושוקולד מלח ומערבבים שוב.
6 בעזרת 2 כפיות מניחים כדורי בצק גדולים על גבי נייר האפייה. שומרים על מרחק של 3-4 סמ' בין עוגיה לעוגיה כיוון שהעוגיות מתרחבות מאוד. אופים 10-12 דק, מצננים לחלוטין ואוכלים