טסים לסין? דברים שחייבים לטעום בבייג’ין

בואו לגלות את נפלאות המטבח הסיני האותנטי בייגי'ין

לא פעם כשאני שומע אנשים מדברים על אוכל שיצא מתחומי הרפובליקה העממית של סין, הם טועים ואומרים “אוכל סיני”. בואו נעשה סדר, סין היא עצומה, יש לה גבולות עם הודו, עם רוסיה, עם מונגוליה ועם קזחסטן. להגיד “אוכל סיני”, שווה בערך כמו להגיד “אוכל אירופאי” .לסין מאות מחוזות וחבלי ארץ ולכל אחד מהם יש מטבח שונה בתכלית.

אחד המטבחים הידועים ביותר בסין הוא המטבח הפקינזי, המוכר גם בשם “המטבח הקיסרי” או “המטבח המנדריני”. הוא מגיע  מבייג’ין, שגם נקראת פקין, בירת סין בה שוכן ארמון הקיסר. לא מעט מנות מהאזור, התחילו מארוחות השחיתות של הקיסרים והאצילים הסיניים. המטבח הזה נחשב עילי בגלל שבדרך כלל המנות הכילו רכיבים יוקרתיים שהיו קשים להשגה. לא כל המנות במטבח הפקינזי הן בהכרח אופייניות לאזור הזה מבחינת סגנון וחומרים, מהסיבה הפשוטה שטבחים מכל רחבי סין, התבקשו – וזו המילה המנומסת לזה – להכין אוכל ייחודי לקיסר.

מנה פקינזית שכולכם מכירים היא ה”פקין דאק”: ברווז בנוסח פקינג, שנצלה לאט לאט עד שנהיה קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים ומוגש בטקסיות רבה עם מעין פנקייקים קטנים בצד ורוטב שזיפים מסורתי.

אחד המקומות הכי טובים לאכול בהם ברווז נקרא “duck de chine” שם מגישים גם ברווז חלומי וגם מנה מאוד מעניינת של טלה מונגולי. שתיהן פשוט חגיגה. השירות לא מצויין אבל מה לעשות?!  אתם בסין.

ואם כבר הגעתם לבייג’ין, אז איך אפשר בלי גיוזה  – נכון כמעט לכל חבל ארץ סיני יש את הכופתאה המאודה שלה אבל אחד המקומות הכי מעניינים בבייג’ין לאכול בהם גיוזות נקרא Baoyuan Jiaozi Wu , שם אוכלים גם תיירים וגם מקומיים, כל מיני גיוזות צבעוניות, שהצבע של הבצק שלהן עשוי מפירות וירקות,  במילויים לא הכי שגרתייים. שווה לבדוק.

בינינו, אין סוף למה לאכול ולראות בסין. יש עד אין קץ: אם זה שוק הלילה של בייג’ין, או רשת Din Tai Fung שעושה את מרק הדמפלינגס הכי סיני שיש או סתם דוכן אוכל ברחוב שמגיש דברים לא ממש מזוהים. הכל מעניין, אבל תיזהרו לא לטעום כל דבר… יש דברים שאם אתה לא סיני, זה לא כל כך פשוט לעכל.

אם נסעתם, ושרדתם כדי לספר, אני ממש אשמח לשמוע חוויות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות