כרעי עוף עם ירקות שורש ברוטב יין אדום של אבי ביטון

הכי לארוחת שישי: כרעי עוף עם ירקות שורש ברוטב יין אדום של אבי ביטון. מתוך התוכנית: "ארוחת שבת"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 כוס קמח
5 כרעי עוף
1/2 כוס שמן זית
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים אדומים קצוצים דק
6 שיני שום פרוסות
1 כרישה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
3 כוסות יין אדום יבש
צרור עשבי תיבול – תימין, טרגון, אורגנו – קשורים בחוט שפגט
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מתבלים את הקמח במלח ופלפל, מקמחים את כרעי העוף ומנערים מהקמח העודף.
2 מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים 4 דקות מכל צד עד להזהבה.
3 מעבירים לצלחת, מוסיפים לסיר את השורשים, הגזר, הבצל השום והכרישה, מטגנים דקה תוך ערבוב, מוסיפים את חזה האווז ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
4 מחזירים את נתחי העוף לסיר, מוסיפים את היין וצרור עשבי התיבול, מתבלים שוב במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
5 מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך.
6 מגישים עם פירה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: