פרגיות במילוי עלי גפן ממולאים וסלט עגבניות חריף של אבי ביטון

עלי גפן ממולאים מצופים בפרגיות, ארוחה שלמה עם טוויסט מקורי של אבי ביטון, מתוך התוכנית "פשוט לבשל"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600 גרם פרגיות נקיות ופרוסות דק לסטייקים
5 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1 כף רסק עגבניות
קופסת עלי גפן ממולאים
מלח
פלפל
לסלט:
3 עגבניות
1 צרור כוסברה
1 פלפל חריף ירוק
1 בצל סגול בינוני
מיץ מלימון אחד
שמן זית לתיבול
מלח
טחינה גולמית
מים
פרגיות במילוי עלי גפן ממולאים וסלט עגבניות חריף של אבי ביטון
פרגיות במילוי עלי גפן ממולאים של אבי ביטון. צילום: שניר (סופגי) גואטה
אופן הכנה
1 בקערה מכינים תערובת תיבול לפרגיות: כמון, בהראט, פפריקה מתוקה, מלח, שמן זית ורסק עגבניות. מערבבים היטב.
2 פורסים על השיש רדיד אלומניום ומעליו נייר אפיה, מטפטפים מעט שמן זית על נייר האפיה.
3 מתבלים את הפרגיות בשמן זית ובתבלינים ומסדרים על גבי נייר אפייה בצורה חופפת ויוצרים מעין משטח אחיד של פרגיות לגלגול. מוסיפים מלח ופלפל.
4 מסדרים את עלי הגפן במרכז משטח הפרגיות ומגלגלים ליצירתו רולדה, נעזרים בנייר האפיה ורדיד האלומניום כדי לגלגל לרולדה, עוטפים את זה כמו נקניק/ סוכריה.מהדקים בצדדים.
5 אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ– 40 דקות.
6 מוציאים מהתנור ומקררים מעט פותחים את הנייר ופורסים לפרוסות יפות.
מכינים את הטחינה:
1 שמים טחינה גולמית, מיץ לימון, מים קרים ומקציפים בעזרת בלנדר מוט.
מכינים את הסלט:
1 קוצצים את כל המרכיבים, עגבניות, בצל סגול, פלפל חריף, כוסברה, ממליחים ומוסיפים שמן זית.
מרכיבים את המנה:
1 מגישים את פרוסות הפרגית הממולאת לצד סלט וטחינה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם