פרגיות בויניגרט טחינה של אבי ביטון
פרגיות ברוטב ויניגרט טחינה לצד סלט ירוק פריך, מתכון של אבי ביטון מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם פרגיות
3 כפות ממרח שומשום עם סילאן
1 צרור כוסברה
1/4 כוס מים
1 שן שום
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מעט מלח
2 כפות שמן זית
1 לימון
לסלט:
1 צרור נענע
חסה רומית
מעט מלח גס
1 לימון
1 צרור כוסברה
1 צרור בזילקום
1 שן שום
מעט שמן זית
מלח
אופן הכנה
הפרגיות:
1 במעבד מזון טוחנים את ממרח שומשום וסילאן, צרור כוסברה, מים, שום, פפריקה מתוקה ומיץ מלימון אחד.
2 מניחים בקערה שכבה ראשונה של פרגיות ומעליה שכבה ראשונה של רוטב וינגרט, מסדרים עוד שכבת פרגיות ומעליה את שארית הרוטב ונותנים לתערובת לנוח במשך חצי שעה לפחות.
3 פורסים את הפרגיות המושרות ברוטב בתבנית, מוסיפים מעט מלח מלמעלה.
4 מחממים תנור ל -220 מעלות למשך 10 דקות על מצב גריל ו – 40 דקות נוספות על 180 מעלות.
הסלט:
1 לוקחים חסה רומית, מפזרים מעליה מלח גס. סוחטים מעט מיץ לימון מעל.
2 קוצצים את עלי התבלין ומוסיפים מעט מלח, שן שום ושמן זית.
3 מוסיפים את עשבי התבלין הקצוצים מעל עלה החסה המתובל.
4 מגישים את הפרגיות לצד הסלט הירוק בעלה החסה.