עוף בקארי ירוק של אבי ביטון
אבי ביטון משדרג לנו את היום במנת עוף בקארי עם אורז ופודינג קוקוס חלומי, ממש כמו במסעדה. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעוף:
350 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
קארי ירוק – תערובת מוכנה
1 פחית חלב קוקוס
1 צרור כוסברה קצוצה
1 צרור בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום פרוסות
1 כף סוכר שטוחה
לאורז:
1 כוס אורז תאילנדי/ יסמין
מעט מלח
2 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
להכנת העוף:
1 במחבת עמוקה, צורבים את קוביות העוף במעט שמן.
2 תוך כדי ערבוב, מוסיפים את מחית הקארי והשום ומטגנים קלות עד לפתיחת הטעמים.
3 מוסיפים מעט חלב קוקוס ופותחים בו את הקארי.
4 מוסיפים את הסוכר וחצי מכמות הבצל הירוק והכוסברה ומבשלים כ-7 דקות.
5 מוסיפים את יתרת עשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
להכנת האורז:
1 בסיר בינוני, שמים מעט שמן, אורז ומעט מלח.
2 מוסיפים מים רותחים ביחס של 1:2, על כל כוס אורז – 2 כוסות מים.
3 מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים במשך 18 דקות על אש נמוכה.
5 מסירים את האורז, מהאש ומשאירים את הסיר סגור לצינון כ 10 דק נוספות לפחות.
6 מגישים לצד האורז הבסמטי/ יסמין נקי.
להגשה:
1 מניחים אורז בתחתית קערת ההגשה ושופכים מעל את העוף בקארי.
2 בוזקים מעל כוסברה קצוצה.