עוף בקארי ירוק של אבי ביטון

אבי ביטון משדרג לנו את היום במנת עוף בקארי עם אורז ופודינג קוקוס חלומי, ממש כמו במסעדה. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוף:
350 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
קארי ירוק – תערובת מוכנה
1 פחית חלב קוקוס
1 צרור כוסברה קצוצה
1 צרור בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום פרוסות
1 כף סוכר שטוחה
לאורז:
1 כוס אורז תאילנדי/ יסמין
מעט מלח
2 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
עוף-בקארי-ירוק של אבי ביטון
עוף בקארי ירוק | צלם: איל גוטמן, סטיילינג- קרן ברק

אופן הכנה

אופן הכנה
להכנת העוף:
1 במחבת עמוקה, צורבים את קוביות העוף במעט שמן.
2 תוך כדי ערבוב, מוסיפים את מחית הקארי והשום ומטגנים קלות עד לפתיחת הטעמים.
3 מוסיפים מעט חלב קוקוס ופותחים בו את הקארי.
4 מוסיפים את הסוכר וחצי מכמות הבצל הירוק והכוסברה ומבשלים כ-7 דקות.
5 מוסיפים את יתרת עשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
להכנת האורז:
1 בסיר בינוני, שמים מעט שמן, אורז ומעט מלח.
2 מוסיפים מים רותחים ביחס של 1:2, על כל כוס אורז – 2 כוסות מים.
3 מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים במשך 18 דקות על אש נמוכה.
5 מסירים את האורז, מהאש ומשאירים את הסיר סגור לצינון כ 10 דק נוספות לפחות.
6 מגישים לצד האורז הבסמטי/ יסמין נקי.
להגשה:
1 מניחים אורז בתחתית קערת ההגשה ושופכים מעל את העוף בקארי.
2 בוזקים מעל כוסברה קצוצה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: