פרגיות עם זעתר ושמן זית על קרם עגבניות פיקנטי של אבי ביטון
פרגית מתובלת עם קוביות לחם קלוי שאוכלים בביסים קטנים מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 ק”ג פרגיות נקיות
2 גבעולי בצל ירוק
4-6 פרוסות לחם
למרינדה:
1 כף שטוחה זעתר
1 כף שטוחה סוכר
מיץ מלימון אחד
2 קוביות שום
4 כפות שמן זית
לקרם עגבניות:
4 עגבניות
1 בצל בינוני קלוף
1 פלפל חריף
4 שיני שום
3 כפות שמן זית
קורט סוכר
מלח
אופן הכנה
הפרגיות:
1 מערבבים את כל חומרי המרינדה יחד עם הפרגית ומשהים כשעה בקירור.
2 צולים את הפרגיות במחבת כחמש דקות מכל צד.
קרם עגבניות:
1 צולים את הירקות על הגריל למשך כ – 5 דקות עם מעט שמן זית.
2 מוציאים את הירוקת מהגריל טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק.
קרוטונים:
1 חותכים את הקשה מסביב לפרוסות הלחם.
2 חותכים את פרוסות הלחם לקוביות ומטגנים אותם על גריל או מחבת עם מעט שמן זית עד שהם הופכים פריכים. (אפשר גם בטוסטר אובן).
להגשה:
1 על צלחת מורחים את קרם העגבניות, מניחים את הפרגיות והקרוטונים ומגישים חם.