עוף שלם צלוי בדבש תפוזים של איילת הירשמן

מנה עיקרית דלת קלוריות לארוחת ראש השנה עבור מי שלא ממהר לעלות שני ק"ג בתקופת החגים

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

6 תפוחי אדמה
8 בצלים קטנים
מעט גבעולי טימין
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ תפוזים
3 כפות דבש
2 שיני שום
מלח
פלפל
אופן הכנה
1 מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה והבצלים.
2 שמים את תפוחי האדמה והבצלים בתבנית ומתבלים במלח ובפלפל.
3 מתבלים את העוף במלח ובפלפל.
4 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומורחים את העוף מכל צדדיו.
5 מניחים בתוך העוף את גבעולי הטימין.
6 שמים על הירקות את העוף כשצד החזה כלפי מטה. צולים 15 דקות, בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות עד להזהבה.
7 מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ומוציאים את העוף מהתנור, הופכים אותו ומכניסים לתנור לעוד כ-40 דקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות