פוקצ'ה ממולאת בשוקי עוף בסילאן של עומר מילר ומיכל אנסקי
עומר מילר ומיכל אנסקי במתכון מקורי לראש השנה: פוקצ'ה ממולאת בשוקי עוף בסילאן. מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
5 כוסות קמח לבן
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
1 כפית מלח גס
1/2 כוס תימין קצוץ
1/2 כוס רוזמרין קצוץ
40 גרם שמרים
2 ו-1/2 כוסות מים
1 ו-1/2 כפות מלח
לעוף:
8 שוקי עוף
שמן זית לטיגון
2 בצלים גדולים חתוכים גס
4 שיני שום פרוסות
1 ענף רוזמרין
2 כפיות שטוחות של בהרת
2 כפות סילאן
4 ליטר מים
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
להגשה:
2 כפיות שמן זית
1 כפית סילאן
מעט מלח גס
מעט גרגירי רימון
אופן הכנה
הבצק
1 לשים בקערה את הקמח ושמן הזית.
2 מערבבים בנפרד את השמרים עם המים ומוסיפים לקמח.
3 לשים עד לקבלת בצק אחיד.
4 מוסיפים את המלח.
5 עובדים עם ידיים מעט משומנות, מכסים ומתפיחים כשעה.
6 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומניחים את כדורי הבצק על מגש מקומח.
7 פותחים את הכדורים לעיגולים דקים בעזרת הידיים.
8 מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים חצי שעה נוספת.
העוף
1 מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל החתוך.
2 מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
3 מוסיפים תבלינים ו- 4 ליטר מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות נוספות.
ההרכבה
1 מותחים את כדורי הבצק לעיגולים דקים ומכניסים אליהם את השוקיים כשהן מסוננות מנוזלים.
2 אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 20 דקות.
3 מעלים את חום התנור ל-230 מעלות ואופים כ-8-10 דקות נוספות.
4 מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית ובמעט סילאן.
5 מפזרים מלח גס וגרגרי רימון ומגישים.