עוף עם כרישה וענבים
מתכון קל להכנה לעוף ברוטב מדהים עם כרישה וענבים, מרענן ומושלם לקיץ
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כרעיים מפורקות ונקיות מעור
5 גבעולי כרישה – רק החלק הלבן
אשכול גדול של ענבים שחורים
לרוטב:
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן זית
כף גדושה של סילאן
מלח לפי הטעם
כף פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 200 מעלות
2 מערבבים בקערה את כל חומרים הרוטב
3 מסדרים את העופות, בינהם את הכרישה חצויה לאורכה ול חתיכות של 6 ס״מ בערך
4 מניחים אשכול ענבים ועוד ענבים מפוזרים ויוצקים את הרוטב
5 מכסים בנייר אפייה (הוא יהיה רטוב)
6 מכסים בנייר כסף מעל נייר האפייה
7 מכניסים לתנור לשעה וחצי, מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות להשחמה וצריבה