מרק עוף עם קניידלעך – מסעדת קיטון
מרק עוף הוא התרופה לכל חולי, מתכון של מסעדת קיטון למרק ישראלי עם ירקות, עוף, מלא עשבי תיבול בשביל הטעם כולל מתכון להכין בבית קניידלעך
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק:
1 עוף מחולק
4 גזרים מקולפים חתוכים לטבעות רחבות
שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
3 בצלים – קלופים וחצואים
2 ענפי סלרי כולל העלים
צרור פיטרוזליה
צרור שמיר
קניידלעך (10 קניידלעך)
300 גרם שומן אווז
1/5 ליטר מים
300 גר קמח מצה
4 ביצים טריות
1.5 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
למרק:
1 מחלקים את העוף ושוטפים את החלקים במים רותחים.
2 מכניסים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
3 מנקים קצף ומוסיפים את הגזר, בצלם וירקות השורש השונים.
4 מתבלים ומבשלים על אש בינונית כשעה שהעוף מוכן. מוסיפים את הפטרוזליה והשמיר.
5 מוציאים את העוף ואת הירקות השורש.
6 מסננים את המרק ומחזירים אליו את נתחי העוף הירקות שרוצים לשמור במרק.
7 אופציה לגוון: תוספת של נתח שפונדרה. במקרה כזה לאחר שהעוף מוכן. מוציאים אותו וממשיכים לבשל עד ריכוך הבשר וממשיכים כמו במתכון להעיל
קניידלעך:
1 להמיס את השומן אווז ולקרר קלות
2 להוסיף את התבלינים
3 להוסיף את קמח המצה לערבב היטב
4 להוסיף את הביצים הטרופות
5 שוב לערבב את הכל ביחד ולהעמיד בצד כ 15 דקות
6 לחמם סיר עם מים ומעט מלח עד להרתחה ולהוסיף את כדורי הקניידלעך כ 10 דקות ולהוציא
באדיבות משרד החוץ