קוביות חזה עוף מוקפצות ברוטב מתקתק של חן במטבח

מתכון לקוביות חזה עוף מוקפצות ברוטב סילאן וסויה מתקתק, הכי כיף להגיש על מצע אורז לבן

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוף:
חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות בגודל ביס (כ-1 פרפר שלם)
1 כף קורנפלור
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח
1 כפית שמן
לרוטב:
רבע כוס סילאן (אפשר גם דבש)
3 כפות רוטב סויה
רבע כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מים)
3 שיניי שום כתושות
1 כפית קורנפלור
מעט שמן לטיגון
כוס אורז לבן
2.5 כוסות מים
אופן הכנה
1 מתחילים עם האורז: שוטפים אורז היטב, מכניסים לסיר, מוסיפים מים, מעט מלח ומביאים לרתיחה
2 כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ 20 דקות. מכבים את האש, מערבבים בעזרת מזלג את האורז (כדי שייצא אחד אחד) ומשאירים את הסיר מכוסה על הכיריים ל20 דקות נוספות
3 לערבב את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור, סודה לשתייה, מלח ושמן. להשרות כ-2 דקות ובינתיים להכין את הרוטב
4 לערבב בקערה את כל מרכיבי הרוטב- סילאן, סויה, מיץ תפוזים, שום וקורנפלור.
5 במחבת גדולה ורחבה, לשים כ-2-3 כפות שמן ולחמם על אש גבוהה.
6 להוסיף את החזה עוף לסיר החם, להפריד את החתיכות אחת מהשנייה ולטגן בלי לערבב, עד שהעוף משחים מצד אחד (כ-3-4 דקות). לערבב את החזה עוף עד שאין יותר חלקים וורודים והוא הופך ללבן.
7 להוסיף את הרוטב ולטגן כ-3 דקות או עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב עדיין דליל מדיי אפשר להוסיף עוד כפית של קורנפלור מעורבב עם מעט מים.
8 להגיש עם אורז לבן (אני אוהבת אורז עגול) או נודלס ולפזר מעל מעט צ'ילי גרוס ובצל ירוק קצוץ.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות