קוביות חזה עוף מוקפצות ברוטב מתקתק של חן במטבח
מתכון לקוביות חזה עוף מוקפצות ברוטב סילאן וסויה מתקתק, הכי כיף להגיש על מצע אורז לבן
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/03/28114626/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%A3.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעוף:
חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות בגודל ביס (כ-1 פרפר שלם)
1 כף קורנפלור
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח
1 כפית שמן
לרוטב:
רבע כוס סילאן (אפשר גם דבש)
3 כפות רוטב סויה
רבע כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מים)
3 שיניי שום כתושות
1 כפית קורנפלור
מעט שמן לטיגון
כוס אורז לבן
2.5 כוסות מים
אופן הכנה
1 מתחילים עם האורז: שוטפים אורז היטב, מכניסים לסיר, מוסיפים מים, מעט מלח ומביאים לרתיחה
2 כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ 20 דקות. מכבים את האש, מערבבים בעזרת מזלג את האורז (כדי שייצא אחד אחד) ומשאירים את הסיר מכוסה על הכיריים ל20 דקות נוספות
3 לערבב את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור, סודה לשתייה, מלח ושמן. להשרות כ-2 דקות ובינתיים להכין את הרוטב
4 לערבב בקערה את כל מרכיבי הרוטב- סילאן, סויה, מיץ תפוזים, שום וקורנפלור.
5 במחבת גדולה ורחבה, לשים כ-2-3 כפות שמן ולחמם על אש גבוהה.
6 להוסיף את החזה עוף לסיר החם, להפריד את החתיכות אחת מהשנייה ולטגן בלי לערבב, עד שהעוף משחים מצד אחד (כ-3-4 דקות). לערבב את החזה עוף עד שאין יותר חלקים וורודים והוא הופך ללבן.
7 להוסיף את הרוטב ולטגן כ-3 דקות או עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב עדיין דליל מדיי אפשר להוסיף עוד כפית של קורנפלור מעורבב עם מעט מים.
8 להגיש עם אורז לבן (אני אוהבת אורז עגול) או נודלס ולפזר מעל מעט צ'ילי גרוס ובצל ירוק קצוץ.
הצג תגובות נוספות
שרה
שרה says:
סילאן טבעי/עם סוכר?
הי, באיזה סילאן להשתמש – טבעי או האחד עם הסוכר?
הי, באיזה סילאן להשתמש - טבעי או האחד עם הסוכר?
אוריה says:
הכפלת כמויות
רציתי לשאול במידה ורוצה להכין קילו וחצי עוך, כמה רוטב לעשות?
רציתי לשאול במידה ורוצה להכין קילו וחצי עוך, כמה רוטב לעשות?
דנה says: