סלט עוף ומלפפונים של אפרת אנזל

חיים בריא בסגנון אסייתי: סלט עוף ומלפפונים שאפשר לקחת לעבודה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

0.5 פרפר חזה עוף
1 כף מיץ לימון
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר חתוך לחתיכות גסות
2 שיני שום מעוכות
1 פלפלון צ'ילי אדום חריף חצוי לאורכו
6 כוסות מים
1 כפית מלח
2 מלפפונים בינוניים
2 שיני שום קצוצות
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף וקצוץ
1 כף טחינה גולמית
1 כף סוכר חום
2 כפות סויה
1 כפית מיץ ליים טרי (ואם אין ליים – אפשר לימון)
גיוון: 1/2 כפית שמן שומשום / כפית גרעיני סומסום
אופן הכנה
1 מכינים את חזה העוף: בסיר מביאים לרתיחה מים, מיץ לימון, מלח, ג’ינג’ר, שום וצ’ילי
2 מניחים במים הרותחים את חזה העוף ומבשלים 12 דקות
3 מכבים את הלהבה ומשאירים את העוף בתוך המים הרותחים עוד 3 דקות
4 מוציאים את העוף מהסיר ומצננים
5 חותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ ומעבירים לקערה
6 שוטפים היטב את המלפפונים אך לא קולפים
7 בעזרת כפית מרחיקים את הגרעינים
8 חותכים לחצאי טבעות בעובי 1 ס”מ ומוסיפים לקערה
9 מוסיפים גם את הג’ינג’ר והשום הקצוצים
10 בקערה קטנה מערבבים טחינה, סויה, לימון וסוכר חום
11 יוצקים על הסלט ומערבבים
סלט עוף ומלפפונים של אפרת אנזל
סלט עוף ומלפפונים של אפרת אנזל

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות