צ'יקן פוט פאי – המנה הקלאסית לחורף

אם אתם לא מכירים את המנה הזו, מדובר בפאי ובו עוף, ירקות ורוטב עסיסי וממכר. נסו את המתכון הזה לארוחת צהריים או ערב עשירה, טעימה, מזינה והכי חשוב – מנחמת ומחממת.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
3/4 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן
קצת פחות מכוס מים
למילוי:
1 ק"ג חזה עוף
1/3 כוס חמאה
1/3 כוס בצל קצוץ
1/3 כוס קמח לבן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1+3/4 כוס אבקת מרק עוף
1/2 כוס חלב
2 כוסות ירקות קפואים מופשרים (או קוביות סלרי, גזר, תירס, ברוקולי, אפונה)
אופן הכנה
לבצק:
1 מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את השמן ואז מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי
2 לשים 5-3 דקות, מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח
למילוי:
1 בסיר של 2 ליטר, ממיסים חמאה על אש בינונית. להוסיף בצל; מבשלים 2 דקות, תוך ערבוב תכוף, עד לריכוך. מערבבים פנימה קמח, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים בהדרגה מרק וחלב, מבשלים ומערבבים עד שהם מבעבעים ומסמיכים
2 מטגנים בצל וסלרי עד להזהבה של הבצל וריכוך של הסלרי
3 חותכים את העוף לקוביות ומטגנים עד שהעוף משנה את צבעו, אבל לא עד לבישול מלא
4 מוסיפים את העוף והירקות
5 מחלקים את הבצק ל2 ומרדדים את 2 החלקים
6 מרפדים תבנית באחד החלקים של הבצק וממלאים בתערובת העוף, מכסים מלמעלה עם הבצק השני
7 אופים 30-40 דקות עד שמשחים. ב 15 דקות האחרונות של האפייה – כדאי לכסות בנייר כסף את הבצק העליון על מנת שלא יושחם מידי
8 מגישים חם! בתאבון
צ'יקן פוט פאי - המנה הקלאסית לחורף
צ'יקן פוט פאי – המנה הקלאסית לחורף

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות