שוקי עוף ממולאים של מאיה דרין

מאיה דרין, שפית ועיתונאית קולינריה עם מתכון ל-8 מנות שוקי עוף ממולאים בפירות יבשים. מנה מושלמת לט"ו בשבט.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8 שוקיים מפורקים למילוי
למילוי:
3 כפות שמן רגיל
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
3 משמשים מיובשים
4 שזיפים מיובשים
2 כפות חמוציות
2 כפות אוכמניות מיובשות או צימוקים
4 כפות שבבי שקדים קלויים
8 כפות גדושות קוסקוס רגיל מבושל מסדרת ‘קוסקוס זה משפחה חמה’ (מבושל ע”פ ההוראות שבגב השקית)
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה ממרח שקדייה
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
לתיבול:
4 כפות שמן זית
6 כפות סילאן
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח, לפי הטעם
פלפל, לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
שוקי עוף ממולאים של מאיה דרין
שוקי עוף ממולאים של מאיה דרין, סטיילינג וצילומים: לירון אלמוג
אופן הכנה
1 מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה.
2 חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות.
3 מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומתבלים במלח ופלפל.
4 ממלאים את פנים השוקיים בתערובת ומהדקים היטב.
5 בעזרת ריבועי נייר אפייה וחוט קשירה אוטמים את הצד הפתוח של השוקיים, כך שהמילוי לא יתפזר בזמן הצלייה.
6 מסדרים את השוקיים בתבנית צלייה, מתבלים בכל מרכיבי התיבול ומוסיפים 3 כפות מים.
7 צולים בתנור בחום בינוני בגובה 180 מעלות, במשך כשעה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות