פרגיות ממולאות באורז של רון יוחננוב
רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה.
הפעם הם מתכוננים לראש השנה ומכינים פרגיות ממולאות באורז מתובל ורוטב צי'לי מתוק
מתוך יוחננוב'ס – ספיישל ראש השנה
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 סטייק פרגית (אפשר עם עור) פתוחות לסטייק ומוכנות למילוי
למילוי:
1/2 כוס אורז מבושל (אפשר כל סוג של אורז שאוהבים – הכנתי עם אורז בסמטי)
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
חופן צנוברים קלויים (לא חובה)
צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
כפית שטוחה כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
מלח / פלפל שחור
לרוטב:
3 כפות שמן זית
כף פפריקה אדומה
חצי כפית כורכום
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
אופן הכנה
1 בסיר בינוני עם מים מבשלים את האורז כמו פסטה עד שמתרכך. מסננים ומעבירים לקערה.
2 מערבבים בקערה את האורז (לא צריך לקרר) יחד עם שאר המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל.
3 מניחים את הפרגית על משטח עבודה, ממלאים ב-2 כפות גדושות מהמילוי, מגלגלים ומניחים בתבנית. מסדרים את כל הפרגיות הממולאות בתבנית.
4 מחממים תנור ל 200 מעלות.
לרוטב:
1 בקערה בינונית מערבבים את התבלינים עם השמן והמים הרותחים. שופכים מעל הפרגיות.
2 מכסים ואופים בתנור כ-30 דקות. לאחר מכן, פותחים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה
3 מגישים חם