עוף בתנור עם קוסקוס של אבי ביטון
אבי ביטון אופה לנו עוף חגיגי בתנור עם מעטפת קריספית ועם קוסקוס מתובל. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 עוף שלם במשקל 2 ק”ג – מחולק לחלקים
3 כוסות קוסקוס מוכן
5 כפות שקדים מולבנים קלויים
3 כפות חמוציות
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל גדול
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
שמן זית
לתיבול העוף:
סחוג אדום
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 קוצצים את הבצל ואת הפטרוזליה בחיתוך דק.
3 מטגנים, בשמן זית, את הבצל ומתבלים במלח ובפלפל שחור עד להזהבה.
4 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
5 מתבלים את הקוסקוס בבצל המטוגן, חמוציות, שקדים קלויים והפטרוזליה הקצוצה.
6 מחלקים את העוף השלם לרבעים.
7 מעבירים לתבנית אפייה, את הקוסקוס ומניחים מעליו את חלקי העוף.
8 מושחים את העוף בסחוג אדום ושמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
9 מכניסים לאפייה במשך שעה.
10 מעטרים את התבנית בבצל ירוק ומגישים.