קדירת חזה עוף ברוטב עגבניות ועדשים שחורות

קדירת חזה עוף צלוי ברוטב עגבניות, עדשים שחורות, שום, צלפים, אורגנו ויין לבן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8 נתחי חזה עוף (2 פרפרים שלמים, שנחצו ונפרסו לאורכם לשניים כמו לשניצל)
מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 פחית (400 גרם) עדשים שחורות יכין, מסוננות
1/2 כוס יין לבן
5 גבעולי אורגנו, עלים בלבד
2 כפות צלפים משומרים במי מלח, מסוננים
2 פחיות (800 גרם) פולפה עגבניות ליקופן טבעית יכין
1 כוס (240 מ"ל) מים
10 גבעולי פטרוזיליה, עלים בלבד, קצוצים
אופן הכנה
1 מעבירים נתחי חזה עוף לקערת ערבוב רחבה, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה, יוצקים מעל רבע כוס שמן זית ומעסים את נתחי חזה העוף עד שהם עטופים היטב בתיבול
2 מחממים סיר רחב בעל תחתית עבה מעל להבה גבוהה. צורבים בסיר את נתחי חזה העוף, דקה מכל צד, מוציאים ושומרים בצד
3 יוצקים לסיר את יתר שמן הזית, ומטגנים בו בצל ושום במשך שתי דקות, מוסיפים עדשים מסוננות ומטגנים שתי דקות נוספות. יוצקים יין לבן, מוסיפים עלי אורגנו וצלפים ומטגנים ארבע דקות נוספות או עד שהיין מתאדה
4 יוצקים לסיר פולפה עגבניות ליקופן ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול
5 מחזירים אל הסיר את נתחי חזה העוף הצרובים, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים עד כדי גובה נתחי חזה העוף שבסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות ברתיחה עדינה, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים
6 בסיום הבישול מפזרים מעל לקדירה עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים חם

בשיתוף יכין

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות