קציצות עוף בראס אל חנות של אבי ביטון
מתכון מנצח של אבי ביטון לקציצות מתובלות בראס אל חנות ברוטב מדהים עם שעועית בובעס, תרד וכרישה, שמגישים עם חלה, לחם טוב או אורז
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
1 ק" ג בשר עוף ,טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם דקים
מלח
פלפל שחור
תבלין ראס אל חנות
לרוטב:
1/2 ק"ג תרד טרי
1 כרשה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)
5 כפות שמן זית
1/2 לימון, סחוט למיץ
1 כוס שעועית בובעס, מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי
1 כפית סוכר
2 כוסות מים, מלח
אופן הכנה
1 הקציצות -מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (50 גר' בערך כל כדור). שומרים את הכדורים מכוסים על מגש בצד (לא בקירור)
2 הרוטב – בסיר רחב ושטוח יוצקים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרישה. מוסיפים את כל חומרי הרוטב מכסים ומבשלים כ-35 דקות על להבה בינונית
3 מנמיכים את הלהבה כדי להגיע לסף רתיחה, ומכניסים את הקציצות לתוך הרוטב, אחת אחת
4 מבשלים כ – 30 דקות נוספות על להבה נמוכה
5 מגישים עם חלה, לחם טוב או אורז לבן פשוט