כרעי עוף עם ירקות של אבי ביטון
מתכון למנת עוף חגיגית עם ירקות שורש ברוטב יין אדום, מרכיבים ל-5 מנות, מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 כוס קמח
5 כרעי עוף
1/2 כוס שמן זית
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים אדומים, קצוצים דק
6 שיני שום פרוסות
1 כרישה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
250 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
3 כוסות יין אדום יבש
צרור עשבי תיבול קשורים בחוט שפגט – תימין, טרגון, אורגנו
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 מתבלים את הקמח במלח ופלפל, מקמחים את כרעי העוף ומנערים מקמח עודף.
2 מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים 4 דקות מכל צד עד להזהבה.
3 מעבירים לצלחת.
4 מוסיפים לסיר את השורשים, הגזר, הבצל השום והכרישה, מטגנים דקה תוך כדי ערבוב.
5 מוסיפים את חזה האווז ומטגנים כ – 3 דקות נוספות.
6 מחזירים את נתחי העוף לסיר, מוסיפים את היין וצרור עשבי התיבול, מתבלים שוב במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
7 מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי עד שהרוטב מסמיך.
8 מגישים עם פירה.