פיצה שיקגו של שף מסימיליאנו בטאבון נינג'ה

מתכון קל להכנה של השף מסימיליאנולפיצה שיקגו, או בשמה: DEEP DISH PIZZA. הפיצה נאפית במגש גבוה, כמו תבנית פאי, משומנת, עם כמות גבינה עצומה ורוטב עגבניות גושי. צורתה של הפיצה מזכירה יותר פאי, והיא מורכבת בצורה הפוכה: את הגבינה דווקא שמים למטה ואת הרוטב למעלה.

זמן הכנה
חצי שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק: להתפחה באותו היום
1 קילו קמח (חבילה)
30 גרם מלח
50 גרם שמן
650 גרם מים פושרים
1.5 כפות שמרים יבשים (15 גר)
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
קילו עגבניות מרוסקות
פחית עגבניות מרוסקות
75 גרם רסק עגבניות
5 גרם מלח
20 גרם סוכר
2 גרם אורגנו מיובש
2 גרם בזיליקום מיובש
2 גרם צ'ילי יבש
להרכבה:
שמן זית
פרמז'ן,פרובלונה ומוצרלה
אופן הכנה
לבצק:
1 מערבבים את השמרים והמים עד שהכול נמס. ושופכים לקערת המיקסר.
2 שופכים את הקמח לקערת המיקסר ומתחילים לערבל במיקסר.
3 מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבל עוד 7-10 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות.
4 הבצק מוכן כשהוא הופך להיות גוש אחד ומופרד מדפנות הקערה.
5 לכסות בניילון נצמד ולתת לזה לתפוח כחצי שעה
6 לחלק לכדורים של 250 ג' ולתת להם תפוח שוב בערך שעה וחצי עד לפתיחה ואפיה.
לפיצה:
1 מדליקים את הטאבון על התוכנית של פיצה שיקאגו (deep pan), למשך 8 דקות.
2 מורחים שמן זית על תבנית פאי
3 מתחילים לפתוח את הכדור הבצק ומניחים אותו על התבנית, כאשר הקצוות יוצאות החוצה.
4 מוסיפים את כל הגבינות מעל הבצק ומורחים מעל את הרוטב. ומוסיפים פרמז'ן מעל
5 חותכים את הקצוות של הבצק
6 מכניסים את הפיצה לטאבון
7 לאחר 8 דקות, הטאבון מצפצף ומודיע לנו שהפיצה מוכנה
8 מוציאים את הפיצה ומניחים על צלחת הגשה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם