מקרון ערמונים של דודו אוטמזגין

דודו אוטמזגין מכין מקרון ערמונים טעים ואתם חייבים להצטרף אליו. מתוך התוכנית "אומנות הפטיסרי עם דודו אוטמזגין"

כ – 40 יחידות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
150 גרם סוכר
35 מ”ל מים
110 גרם חלבונים
150 גרם אבקת שקדים
150 גרם אבקת סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורך
15 גרם צבע לבן
למילוי הערמונים:
250 גרם שמנת מתוקה
1/2 מקל וניל
250 גרם שוקולד לבן
100 גרם ערמונים בואקום
50 גרם קקאו לנפות על המקרון
מקרון ערמונים של דודו אוטמזגין
מקרון ערמונים של דודו אוטמזגין, צילום: יח"צ
אופן הכנה
הבצק:
1 מניחים בסיר קטן את הסוכר והמים ומחממים לטמפרטורה של 110 מעלות (יש להיעזר במדחום מקצועי בלבד).
1 במקביל, מקציפים מחצית מכמות החלבונים במהירות איטית.
2 כשהמים מגיעים לטמפרטורה המתאימה מגבירים את מהירות הקצפת החלבונים.
3 ממשיכים לחמם את הסוכר והמים ל- 118 מעלות (שוב, יש להיעזר במדחום מקצועי בלבד).
4 מסירים את הסירופ מהאש, מנמיכים את מהירות ההקצפה ויוצקים את הסירופ באיטיות לקצף החלבונים, תוך כדי תהליך ההקצפה.
5 בקערה נפרדת מערבבים את יתר החלבונים, אבקת השקדים, אבקת הסוכר, תוכן מקל הוניל והצבע הלבן.
6 מוסיפים לתערובת את הסירופ בתנועות קיפול עדינות.
7 מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים עיגולים בקוטר 3.5 ס”מ במרווחים של 2 ס”מ על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
8 משהים בטמפרטורת החדר 15 דקות. לאחר מכן בודקים בעזרת האצבע אם המקרון התייבש מעט והתקבלה שכבת קרום עדינה על חלקו החיצוני. במידה ולא, משהים את התבנית 10 דקות נוספוות, עד לקבלת הקרום.
9 אופים 7 – 5 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, עד לייבוש מלא.
10 משחררים מנייר האפיה.
המילוי:
1 מבשלים בסיר את השמנת מתוקה ומקל הוניל.
2 מיד עם הרתיחה, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
3 מוסיפים את הערמונים וטוחנים.
4 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
הרכבת המקרון:
1 מעבירים את המילוי לשק זילוף ומזלפים במרכז המקרון.
2 מכסים בעזרת מקרון נוסף ומעבירים למקרר.
3 בעת ההגשה, ניתן לעטר באבקת קקאו.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות