קינוחים עם ערמונים – המלצות ורעיונות של אסף בייקר

יש קינוח אחד קלאסי מערמונים: “המונט בלאן”, המשמעות היא הר לבן בצרפתית. זה קינוח שבמראה שלו מזכיר הר מושלג ולכן הוא נקרא ככה – הסבר מפורט בהמשך

תמיד נראה לי שערמונים עברו עוול גדול מאוד בארץ. נראה שכל העולם מודע ליכולות האדירות ולתכונות הנהדרות של הערמונים ורק בארץ נתקענו על ערמונים קלויים וזהו. במקרה הטוב, אני נתקל בשמנת עם ערמונים אבל זהו. כמובן שעוף עם ערמונים זה מאכל  משגע אבל מה עם קינוחים?! כמעט ולא רואים ערמונים בקינוחים פה וחבל!

בארצות הברית, בתקופת ה”קריסמס”, ערמונים משחקים תפקיד מאוד חשוב; באירופה, לא רק שיש קינוחים עם ערמונים, אלא יש  קמח ערמונים שמכינים איתו כל מיני דברים נפלאים.

יש קינוח אחד קלאסי מערמונים: “המונט  בלאן”, המשמעות היא הר  לבןבצרפתית. זה קינוח שבמראה שלו מזכיר הר מושלג ולכן הוא נקרא ככה.
מאוד פשוט להכין אותו: לוקחים ערמונים מקולפים ומבושלים ; טוחנים אותם ומערבבים עם סירופ סוכר עד שמתקבלת משחה חלקה מספיק בשביל לעבור זילוף. בעבר היו יוצרים גבעה של ערמונים מזולפים ומעטרים בזילופים של שמנת מוקצפת אבל היום הקינוח הזה קצת התפתח. הוסיפו לו בסיס של מרנג אפוי ממולא בשמנת מוקצפת או קרם מוקצף כלשהו . על הבסיס הזה  מזלפים ערמונים בעזרת צנתר וורמיסל, שזהו צנתר עם חורים דקים לקבלת אטריות דקיקות ומראה עדין של ערמונים. לקינוח גם נוספו כל מיני טעמים ואפשר ליצור אותו עשיר בטעמי וניל ורום!

זהו רק קינוח אחד מאוד קלאסי שאפשר להכין מערמונים. אפשר להכין מערמונים כל כך הרבה יותר! על מארון גלסה שמעתם?!  ערמונים מסוכרים?!  אלו ערמונים שעוברים תהליך של בישול ארוך בסירופ ומצופים בזיגוג סוכר מתוק מתוק, מקבלים ממתק כל כך עשיר בטעמי ערמונים ובמרקם הנימוח הזה של הערמונים.

יש גם טארט ערמונים שעשוי  משלושה מרקמים שונים של ערמונים: מחית  ערמונים, ממרח ערמונים וערמונים מסוכרים. גם הטארט הזה יכול להיות עשיר בטעמי וניל ורום, שכל כך מחמיאים לטעם ולמרקם הטבעיים של הערמונים. בתקופת ה”קריסמס” יש גם פונדנט ערמונים בצרפת מה שמזכיר את פונדנט השוקולד העשיר במרקם אבל בטעמים אחרים!

כמובן שאי אפשר לדבר על ערמונים מבלי לציין את חומר הגלם המעולה שנקרא קרם ערמונים, או “קרם דה מארון” בצרפתית. זה ממרח נהדר ומתוק שהוא אפילו נהדר סתם ככה על לחם, או כמילוי לקרפים.

אני מטורף על ערמונים! זה אגוז מיוחד ונדיר בעיניי עם כל כך הרבה פוטנציאל.  מעבר לעובדה שהוא טעים לכשעצמו הוא גם נהדר לקינוחים רבים. בעונת החורף הוא בכלל דבר מנחם וטעים.

שיהיה בהצלחה !

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות