עוגת גבינה של אור שפיץ

עוגת גבינה עשירה וטעימה עם שכבות של בצק פריך, מילוי גבינה ללא קמח וקרם של שמנת חמוצה. מתוך הבייקרי של אור שפיץ.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבסיס
2 חבילות פתיבר
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום
לבלילת גבינה
300 גרם מסקרפונה
300 גרם גבינת ניו יורק 30%
150 גרם סוכר
4 ביצים גודל L
200 גרם שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה
מחית וניל/מקל וניל
פירות לקישוט + פרחי מאכל
100 גרם זפירו ליצירת קישוטי עוגה
לציפוי העוגה
200 גרם שמנת חמוצה
2 כפות גדושות אבקת סוכר
אור שפיץ מכינה דריפקייק רד וולוט
אור שפיץ מכינה דריפקייק רד וולוט. צלמת: נופר בוגנים, סטיילינג: קטי כהן
אופן הכנה
הבצק הפריך
1 טוחנים פתיבר חמאה וסוכר יחד.
2 מהדקים לתחתית הרינג.
3 במדיה ונשארות שאריות מאחסנים בשקית זיפר.
4 קורצים ועוטפים בשאריות הבצק בכדי שלא ייזל לצדדים.
בלילת הגבינה
1 מקציפים יחד את כל הגבינות, סוכר וביצים.
2 מחממים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה עד לקבלת גנאש חלק.
3 מאחדים בין המסות, מומלץ לסנן.
4 שופכים אל הרינג על בסיס הפתיבר ואופים על טמפרטורה של 125 מעלות ל- 90 דקות.
5 הצדדים חייבים להיות יציבים והאמצע נע.
6 מעבירים למקרר לשעה.
השמנת החמוצה
1 לאחר שעה מערבבים יחד שמנת חמוצה ואבקת אפיה מצפים את העוגה ומכניסים בחזרה לתנור ל 5 דקות.
2 נותנים לעוגה לנוח 24 שעות במקרר ומגישים.
קישוטי השוקולד
1 מחממים זפירו לבן במיקרו בפולסים של 30 שניות.
2 מעבירים לשקית זילוף.
3 על נייר אפיה יוצקים מטבעות שוקולד, מדביקים עליהם פרחים ומקפיאים.
4 לאחר שהם מוכנים מקשטים עם המטבעות האלו את העוגה .

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

עוד תוכן

הנסיכה שאהבה פודינג

ליאור לאטי | 26.09.2021

אולי יעניין אותך גם: