גלידת עוגת גבינה עם דובדבנים שיכורים של נייג’לה לוסון
השפית הבינלאומית במתכון בלעדי לערוץ האוכל: גלידה ביתית מיוחדת במינה.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
175 גרם חלב מרוכז
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה (38%)
1.5 כפות מיץ לימון
1.5 כפות מיץ ליים
3 כפות ליקר אדבוקט או ליקר ביצים (ניתן למצוא בחנות משקאות אלכוהול)
לטופינג דובדבנים:
400 גרם דובדבנים קפואים
50 גרם אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון
0.25 כוס ליקר דובדבנים (קירש) או ברנדי/קוניאק או רום// רבע כוס מיץ לימון או תפוז – אם לא רוצים אלכוהול
אופן הכנה
מכינים את הגלידה:
1 יוצקים את החלב המרוכז ואת השמנת המתוקה למיקסר ומקציפים עד שמתקבלת קציפה יציבה. מוסיפים את מיץ הלימון והליים, ממשיכים להקציף ובהדרגה מוסיפים את הליקר
2 מעבירים את הקציפה לתבנית הקפאה (אפשר לחלק ל-2 תבניות) ומקפיאים כ-20 דקות
3 מכינים את הדובדבנים: מכניסים את כל המרכיבים (אין צורך להפשיר את הדובדבנים) לסיר שטוח עם תחתית עבה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-3 דקות
4 מסירים את המכסה, מקטינים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהנוזלים מצטמצמים והסירופ מסמיך
5 מוסיפים לדובדבנים במחבת כ -1/4 כוס ליקר (או כל סוג אלכוהול אחר) ומציתים (פלמבה). אפשר לוותר על תוספת אלכוהול וההצתה ולהשתמש במעט מיץ לימון או תפוז
6 מגישים את הגלידה עם כמות נדיבה של דובדבנים מעל