שטרודל גבינה ופירות של מיקי שמו

ה-קינוח המעולה האוסטרי: השטרודל. עם פירות וגבינה, קל להכנה וכולם אוהבים. מתכון נהדר מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק אוסטריה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל- 2 עוגות שטרודל
1 קילו בצק עלים מרודד
500 גרם גבינת ניו יורק
75 גרם סוכר
1 ביצה XL
גרידה מלימון בינוני
1 כפית תמצית וניל
1 כף אינסטנט פודינג וניל
100 גרם פירות טריים חתוכים לקוביות (דוגמת תות שדה, משמש, דובדבן)
לקישוט
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור לחום 170 מעלות.
2 מכינים את מלית הגבינה: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים, פרט לפירות, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מקררים עד להרכבה.
4 מחלקים את הבצק עלים ל- 2 חלקים כך שמתקבלים 2 מלבני בצק מרודד בעובי 5 מ”מ.
5 מניחים מחצית מן המלית במרכז המלבן מימין לשמאל ומעליה מחצית מהפירות
6 מוציאים מהמקרר את הפירות החתוכים שנשמרו בשקית
7 חותכים קוביות מ- 2 הצדדים של הגבינה בבצק העלים במרווחים 2.5 ס”מ.
8 סוגרים/ מכסים את מלית הגבינה בבצקי העלים בצורה של צמה.
9 מברישים בביצה
10 אופים בחום 170 מעלות למשך 30 דקות.
11 מפדרים אבקת סוכר, ומגישים.
צילום:עידן הרשקו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות