בורקס פילו בקיפול מיוחד של מיכל לוי אלחלל

מתכון לבורקס פילו בקיפול מיוחד במילוי גבינות ותרד, מאוד קל להכנה של מיכי המוכשרת. ארוחת ערב קלילה וסופר טעימה (תחתכו איזה סלט קטן בצד)

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לתבנית 30*30 ס״מ בערך
300 גרם דפי פילו מצוננים
20 גרם חמאה מומסת
3 כפות שמן זית
למילוי:
200 גרם גבינת טובה טעם, כנען או ריקוטה פרסקה
125 גרם גבינה מלוחה שאוהבים או פטה מפוררת
3 כפות גבינת שמנת
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום (אם רוצים)
1 כף קורנפלור
1 ביצה
200 גרם תרד טרי שמטגנים קלות עם כפית שמן זית וחותכים גס או קפוא מופשר ומסונן היטב (לשקול אחרי הסינון)
אופן הכנה
1 מחמממים תנור ל 190 מעלות טורבו.
2 בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי המילוי היטב.
3 בקערה קטנה מערבבים חמאה מומסת ושמן זית.
4 פורסים דף פילו משמנים היטב ומהצד הצר שלו מקווצצים לאקורדיון במרכז משאירים 2 ס״מ בשוליים מכל צד. מניחים על מרכז האקורדיון 2 כפות מהמילוי ומכסים את המילוי בשולים מהקצוות למרכז. מקפלים את יתר הבצק והופכים ( צפו בסרטון עד הסוף). משמנים היטב ומניחים בתבנית. ממשיכים עם שאר דפי הפילו ומניחים בתבנית צמודים האחד לשני.
5 אופים חצי שעה עד שמזהיב היטב. מוציאים מהתנור. מברישים מעט בתערובת השמן שנותרה. מגישים חם.
6 מחממים תנור ל 200 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
7 מעבירים את הגלילות לתבנית מהשוליים למרכז בצורת שבלול. מורחים את השבלול הגדול בשמן זית. מורחים מעל בביצה ומפזרים שומשום.
8 אופים כ 20 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומגישים חם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם