גוזלמה מאפה טורקי במילוי גבינות של מיקי שמו

מאפה טורקי שמכינים במחבת מעט משומנת בשמן זית. אפשר להכין אותו עם מליות שונות. במתכון שלפנינו הגרסה החלבית עם גבינות טעימות. הוספתי לבצק מעט יוגורט שמוסיף עסיסיות וטעם נהדר. מתוך “אין כמו בבית”, ספיישל יום המשפחה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

10 מאפה גבינה
לבצק
420 גרם קמח לבן מנופה
80 גרם קמח חיטה מלא 80%
320 מ”ל יוגורט איירן
15 גרם מלח
למלית:
250 גרם גבינה כחושה לאפייה 5% (למשל טוב טעם או טוורוג)
250 גרם גבינת פטה 5% מפוררת
1 כף נענע קצוצה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנה
להכנה
1 להכנת הבצק: שמים את כל החומרים לבצק בקערה ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3-4 שעות מנוחה.
2 להכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה.
3 מרכיבים ומטגנים: מחלקים את הבצק על משטח מרוסס בשמן ל-10 חלקים במשקל כ-80 גרם כל אחד
4 על משטח עבודה מעט משומן מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר. מניחים על מחצית כל עיגול כף גדושה מתערובת הגבינה וסוגרים במחצית השניה של הבצק לקבלת כיסן (כמו סמבוסק). מהדקים היטב את שולי הבצק לסגירה טובה. מתיזים מעט שמן על הכיסנים משני הצצדים.
5 מלהיטים היטב מחבת (רצוי מחבת ברזל כבדה) צורבים את הכיסנים משני הצדדים עד להשחמה יפה – 2-3 דקות לכל צד. במהלך המחבת הגבינות יגירו מעט נוזלים, וזה בסדר. מצננים קלות ומגישים חמים בסמוך להכנה.
גוזלמה במילוי גבינות של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: