סמבוסק גבינה של מיקי שמו – פשוט וקל להכנה
מיקי שמו ורוני דלומי חוזרים למתכונים של שנות ה50 והפעם הם מכינים סמבוסקים קטנים במילוי גבינות מצופים בשומשום ממש כמו פעם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
1/2 3 כוסות קמח (500 גר’)
1/2 כוס שמן (100 גר’)
1/2 כפית מלח (5 גר’)
1 כוס מים (210 גר’)
200 גר’ חמאה
מילוי
250 גרם גבינת פטה עיזים מגוררת דק
250 גרם גבינת פרסקה- ריקוטה
להברשה
1 ביצה טרופה
100 גר’ שומשום לבן איכותי
אופן הכנה
בצק
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 מערבבים את הקמח,חמאה והמלח לתערובת פירורית.
3 במקביל מוסיפים את השמן והמים עד קבלת תערובת אחידה ובצק בעל מרקם יציב.
4 מכסים במגבת מטבח את הבצק למשך שעה בטמפ’ החדר
5 מחלקים את הבצק ל25-30 כדורים ושוב מכסים במגבת מטבח.
מלית
1 מערבבים את כל החומרים עד קבלת מלית בעלת מרקם וגוון אחידים
מרדדים את הבצק
1 יש לרדד כדור בצק לעיגול / אליפסה – בעובי דק מ- 1/2 ס”מ
2 טיפ: רצוי לרדד את הבצק דק ככול שניתן כי אז המילוי גבינה מאוד מודגש ומשדרג את הסמבוסק בכלל !
שלב אחרון
1 מניחים בעזרת “כף אוכל” מן המילוי על גבי הבצק ומקפלים לחצי עיגול
2 את הדופן החיצוני יש להדק בצורה רצופה ועוקבת מצד אחד לשני.
3 טובלים את הסמבוסק בביצה טרופה ובשומשום ומניחים על גבי תבנית אפיה שבתחתיתה נייר אפיה
4 אופים בין 20-25 דקות
גיוון: ניתן לשלב במילוי זיתים ירוקים קצוצים ששטפנו היטב במים.
עודף נוזלים במתכון המוצג
על פי מה רשום יש 500 גרם קמח ועלייהם מוסיפים נוזלים שמן+מים+חמאה במשקל כולל 510 גרם. זה יחס גבוה של 1:1 קמח:נוזלים. היחס המקובל הוא 70-75% נוזלים
על פי מה רשום יש 500 גרם קמח ועלייהם מוסיפים נוזלים שמן+מים+חמאה במשקל כולל 510 גרם. זה יחס גבוה של 1:1 קמח:נוזלים. היחס המקובל הוא 70-75% נוזלים
אלי says: