פאי קרם גבינה וקרמל – עוגת הגבינה הטובה ביותר של חסי סגל

מתכון לפאי קרם גבינה וקרמל! עם מיקסר שף כל פעולה במטבח הופכת לפשוטה יותר והתוצאה – טובה יותר!

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה+לילה להתייצבות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקלתית (הבצק):
150 גרם קמח (כוס + כף)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון
כף מים קרים
לקרם גבינה:
227 גרם גבינת שמנת
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
50 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה 38% קרה
לטופי קרמל:
100 גרם סוכר לבן
100 מ”ל שמנת מתוקה
רבע כפית מלח
25 גרם חמאה רכה
אופן הכנה
הקלתית:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח – עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים חלמון וכף מים וממשיכים לערבל עד שהבצק נאסף.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור (לפחות 30 דקות).
4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3–4 מ”מ ומרפדים תבנית פאי.
5 דוקרים את הבסיס עם מזלג ומקפיאים לשעה.
6 מחממים תנור ל־170 מעלות.
7 מניחים נייר אפייה וקטניות או משקולות על הבצק ואופים 12–14 דקות (אפייה עיוורת).
8 מסירים את המשקולות וממשיכים לאפות עוד 12–15 דקות עד שהקלתית מזהיבה.
9 מצננים בטמפרטורת החדר.
הטופי:
1 במחבת רחבה ועמוקה שמים את הסוכר ומבשלים על להבה בינונית.
2 לא מערבבים כלל עד שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל.
3 בינתיים מחממים את השמנת המתוקה לטמפרטורה חמימה (לא רותחת).
4 כשהסוכר מקבל צבע חום בהיר, מוסיפים את השמנת בהדרגה תוך ערבוב נמרץ בכף עץ.
5 מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
6 מעבירים לכלי נקי ומצננים.
הרכבה:
1 מורחים שכבת טופי קרמל על הקלתית (שומרים כמה כפות לשיוש).
2 מקציפים את כל חומרי קרם הגבינה לקצפת חלקה ויציבה.
3 יוצקים מעל שכבת הקרמל ומיישרים.
4 מטפטפים מעט טופי מעל ויוצרים שיוש עם קיסם או סכין.
5 מצננים היטב במקרר 4 שעות לפחות, ורצוי לילה שלם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם