אמפנדס במילוי גבינה ואגסים של יובל בר נר

אל תפספסו את הבורקס הספרדי של יובל בר נר, אמפנדס במילוי אגסים וגבינות, מתוך "טעמים וניחוחות עם יובל בר נר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל-12 אמפנדס
לבצק:
175 גרם קמח (11/4 כוס)
125 גרם שמנת חמוצה
100 גרם חמאה
0.5 כפית מלח שטוחה
למלית:
1 בצל קטן קצוץ
1 מקל סלרי קצוץ דק
30 גרם חמאה
2 אגסי אנג’ו, חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם גבינה בולגרית
50 גרם פרמזן מגורדת
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
קורט שבבי צ’ילי יבשים
2 כפות חמוציות יבשות
לסיום:
1 ביצה טרופה במעט מלח ומים
1 כף זרעי קצח
אופן הכנה
מכינים בצק:
1 מניחים במעבד המזון את הקמח, המלח והחמאה, ומעבדים לעד לקבלת מרקם פירורי, במשך כ-15-20 שניות.
2 מוסיפים את השמנת ומעבדים עד לקבלת כדור אחיד.
3 מוציאים מהמעבד, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים מעט.
4 מעבירים לקירור לחצי שעה לפחות.
מכינים מלית:
1 ממיסים את החמאה במחבת ומרככים בה את הבצל והסלרי על אש בינונית במשך כמה דקות.
2 מוסיפים למחבת את האגסים, מלח ופלפל ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהאגסים מתרככים מעט.
3 מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
4 מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5 מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח מעט לעלה בעובי של כחצי ס”מ.
7 קורצים מהבצק עיגולים גדולים (10-12 ס”מ) ומניחים עליהם כפית מהמלית.
8 סוגרים לחצי עיגול וצובטים את הבצק לסגירה אסתטית.
9 מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט קצח. אופים כ – 25 דקות עד להזהבה עמוקה.
10 מגישים פושר, בטמפרטורת החדר.
אמפנדס במילוי גבינה ואגסים של יובל בר נר
אמפנדס במילוי גבינה ואגסים של יובל בר נר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות