מאפה שמרים גבינה עם טריק מהפנט של מיכל לוי אלחלל

מתכון קל להכנה למאפה אישי גבינה עם המון מילוי. מאפה רך ומנחם עם טריק מושלם. גביניות פתוחות עם מילוי גבינה מטורף שמקפיאים. ויוצרים את המאפה בקלות ע״י לחיצה.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

400 גר’ קמח (מומלץ קמח לחם)
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
קורט מלח
1 כפית שמרים יבשים או 1 כף גדושה טריים
80 גר’ חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
180 מ”ל חלב או מים (3/4 כוס)
למילוי:
1 מיכל גבינת לבנה מומלץ 9% (250 גרם)
1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 גרם)
1 ביצה
1/2 חבילה אבקת אינסטנט וניל פודינג (כ 50 גרם)
1 כף גדושה קורנפלור ( 20 גרם)
2 כפות אבקת סוכר
1 ביצה טרופה להברשה
לסירופ סוכר: 3 כפות סוכר 4 כפות מים
לסירופ מעל:
1/2 1 כוסות פירות אדומים קפואים
1/3 כוס סוכר ( 70 גרם)
2/3 כוס מים. ( 180 מ״ל)
1 כף קורנפלור
אופן הכנה
1 מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק ( שימו לב שהמלח והשמרים לא יגעו האחד בשני)וממשיכים ללוש כ 12 דקות במהירות נמוכה. עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מכסים היטב בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2 בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי המילוי עד שנוצר מילוי אחיד. מומלץ עם מטרפה.מעבירים לתבנית סיליקון עם חורי מאפינס קטנים או עטרות נייר קטנות( מומלץ 2 יחד כדי לשמור על יציבות). ממלאים כמעט לגמרי ומעבירים למקפיא ל 3 שעות או עד שקופאים לגמרי
3 מחממים תנור ל 165 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.
4 מחלקים את הבצק ל 16 כדורים ( כ 55 גרם לכל כדור). יוצאים על משטח כדור ומעבירים לתבנית מרופדות בנייר אפייה וברווחים של כ 4 ס״מ . בעזרת ידיים מקומחות מהדקים את הכדור ויוצרים דסקית בקוטר גדול יותר מקוטר המילוי ב 2 ס״מ בערך דוחסים היטב. מניחים מעל את המילוי הקפוא כאשר הבסיס הרחב מונח במרכז הבצק ולוחציים היטב וחזק לבסיס. מומלץ לעשות זאת שוב לפני שמכניסים לתנור. מברישים בביצה טרופה את הבצק בשולים. אופים כ 20 דקות או עד שהמאפה מזהיב מעט בצדדים.
5 במיקרוגל בקערה קטנה מחממים סוכר ומים בפולסים של חצי דקה עד שהסוכר נמס לגמרי.
6 בסיר קטן מחממים פירות, מים ומסוכר ומביאים חרתיחה קלה תוך כדי ערבוב. בקערה קטנטנה מערבבים 2 כפות מהנוזל החם של הפירות עם קורנפלור עד שהגושים נעלמים ומחזירים לסיר. ממשיכים לחמם עד שמגיע לרתיחה קלה ומסמיך מעט.
7 מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים עם סירופ סוכר ומגישים עם פירות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם