מוס גבינה אישי עם מרמלדת פירות של מיקי שמו ואור שפיץ
מתכון קל לקינוח מרשים וטעים, מוס גבינה אישי עם מרמלדת פירות. מתוך התכנית שמו ושפיץ, מתכון משותף של מיקי שמו ואור שפיץ
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חומרים ל-6 כוסות ווארין אישיות בנפח 100 מ"ל:
למוס גבינה:
2 מיכל שמנת מתוקה (500 מ"ל)
250 גרם גבינה מסקרפונה (1 גביע)
60 גרם סוכר (1/3 כוס + כף)
חצי מקל וניל
ליים מגורד
לקרמבל שקדים:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר דמררה (1/4 כוס)
50 גרם קמח (1/2 כוס)
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
למרמלדת פירות:
350 גרם קוביות מנגו טרי
50 גרם בננה מרוסקת
150 גרם מנגו – מיץ
50 גרם סוכר דמררה
אופן הכנה
מכינים את המרמלדה:
1 מרתיחים את מיץ המנגו, הבננה המרוסקת והסוכר דמררה. מצננים מעט ומוסיפים את קוביות המנגו, מאחסנים בכלי אטום במקרר עד להגשה.
מכינים מוס גבינה:
1 מקציפים הכל לקצפת יציבה.
2 מקררים עד לשימוש.
מרכיבים את המנה:
1 מניחים בתחתית את מרמלדת הפירות (או פרוסות תותים ברצף על הדופן הפנימית של כל כוס), וממלאים במוס כמעט עד למעלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
2 מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכינים את הקרמבל:
1 מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמח, קמח שקדים ומערבבים לתערובת פירורית. מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2 אופים 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות, מצננים.
3 מפזרים את הקרמבלס על המוס ומגישים.