לאפות עשבי תיבול שום ובולגרית של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית הפופולארית ובעלת הבלוג המצליח "נשואה למאפיה", חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם קרן מכינה לאפה ביתית במילוי גבינות מתכון שהוא בסט סלר שלה!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קילו קמח פיצה
שקית שמרים טריים- 50 גרם
2 כפות סילאן (אפשר להמיר בדבש)
1/2 כוס שמן זית
1.5 כפות מלח דק
1 כוס (240 מ״ל) מי סודה לשתיה (כן כן, הבקבוק המוגז, לא אבקה)
2 כוסות (480 מ״ל) מי ברז
למילוי:
עשבי תיבול קצוצים דק דק (אני ערבבתי כל מה שהיה לי: רוזמרין, בזיליקום, נענע, כוסברה, פטרוזיליה, זעתר אורגנו וטימין)
2-3 שיני שום כתושות
1-2 כפות שמן זית
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
1 כוס גבינה בולגרית
ספרי שמן או שמן זית לטיגון
להגשה:
גבינת לאבנה עיזים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 קוצצים במעבד מזון את עשבי התיבול.
2 בקערה מערבבים עשבי תיבול עם שיני שום ושמן זית ומניחים בצד.
3 בקערת המיקסר מערבבים סודה, כוס מים אחת, שמרים יבשים, מלח וקמח.
4 מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים סילאן, שמן הזית, ולשים.
5 במזיגה איטית ממשיכים להוסיף את שארית המים ורק כמה שצריך, שימו לב לא למזוג הכל בבת אחת, יתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות.
6 בסופו של דבר אתם רוצים להגיע למצב שבו הבצק שלכם אלסטי וגמיש, ולא יבש. סה"כ לישה של 10-12 דקות.
7 כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ושולחים להתפחה של כשעה-שעה ורבע בטמפרטורת החדר.
8 כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים בעזרת קלף מתכת ל 12 כדורים במשקל 150 גר׳ כל כדור.(אם זה לא מתחלק לכם בדיוק,תשקלו את הבצק ותחלקו ל 12 חלקים שווים).
9 בקערה מערבבים גבינה צהובה מגורדת וגבינה בולגרית.
10 מקמחים מעט (ממש מעט) משטח עבודה ובעזרת הידיים פותחים כל חלק בצק לעיגול, לא גדול ולא צריך מערוך, פשוט תמעכו עם הידיים, הבצק ייפתח מעט, המטרה כרגע זה למלא אותו לא לרדד לפיתה.
11 מניחים במרכז העיגול כף של עשבי תיבול ומעליהם מתערובת הגבינות, לא להתקמצן! אח"כ תהנו מזה בתוך הלאפות.
12 עכשיו מתחילים לסגור את העיגול לכדור ע"י משיכה של קצוות הבצק למרכז מעל המלית, עד שכל הקצוות סגרו את הבצק לכדור.אפשר לעזור לו ולכדרר מעט ובעדינות על המשטח ליצירת כדור מושלם.
13 מניחים את הכדורים על תבנית או מגש מעט מקומחים, ושולחים להתפחה של כ 30 דקות.
14 כשהכדורים תפחו, מחממים מחבת מעט משומנת (ספריי שמן או מעט שמן זית) ומרדדים עם מערוך על משטח מעט מקומח כל כדור בצק ללאפה דקה. תרדדו בעדינות כדי שהמלית לא תברח לכם מחורים שאתם יוצרים בעת הרידוד.
15 מניחים את הלאפה על המחבת, ואחרי 2-3 דקות הופכים לצד שני, אתם תראו שהלאפה מקבלת צבע שחום מאוד יפה ומתנפחת מהחום של המחבת. זה מראה יפה ממש!
16 מעבירים לצלחת הגשה, וחוזרים על הפעולה עם שאר הלאפות.
17 מגישים חם, עם לאבנה מתובלת בשמן זית ותבלין זעתר מעל וזה טעים בטרוף.
הטיפים של קרן:
1 אפשר להמיר לחצי מכמות הקמח לקמח מלא, ולהוסיף מים עד שהבצק מעט דביק כדי שלא ייצאו לכם אבנים!
2 את מי הסודה לא הייתי מחליפה בשום אופן! אם אין לכם אל תכינו ותחכו להזדמנות שיש, הסודה מעניקה לבצק מרקם מושלם.
לאפה גבינות של קרן אגם
לאפה מלאת גבינות של קרן אגם. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות