לחמניות במילוי גבינות ותירס של תומר אומנסקי עם ג'קי אזולאי

מתכון קל להכנה ופשוט מושלם ללחמניה במילוי גבינות ותירס – מוצרלה, גאודה, גבינת טבורוג ועוד שמפוצצות בטעם ונמסות בפה, כל כך טעים מתוך "פשוט ג'קי" – פרק 1

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק לחמניות
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
50 גרם סוכר
60 מ"ל שמן
300 מ"ל שמנת מתוקה
10 גרם מלח
למילוי
300 גרם גבינות מגורדות (מיקס של מוצרלה וגאודה)
300 גרם גבינת טבורג / טוב טעם / כנען
250 גרם תירס קפוא מבושל ומסונן היטב
1 ביצה
2-3 כפות קמח
מלח ופלפל
פלפל
זיתי קלמטה
ציפוי
1 ביצה
1 כוס שומשום לבן
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
אופן הכנה
לחמניות גבינות ותירס
1 לשים היטב את כל חומרי הבצק (מלבד המלח) במיקסר במהירות בינונית.
2 לאחר שש דקות לישה, מוסיפים את המלח ולשים שתי דקות נוספות.
3 מתפיחים בקערה גדולה ומשומנת עד להכפלת הנפח, יש לכסות את הבצק במגבת / ניילון נצמד בזמן ההתפחה.
4 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים שווים (כ – 7-8 יחידות).
5 מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית
6 מרדדים את הבצק לרצועה בצורת מלבן, מניחים באמצע את המילוי, מורחים ומגלגלים לרצועה. אפשר להוסיף גם זיתי קלמטה. יש להקפיד לאטום היטב את הקצוות כדי שהגבינה לא תברח
7 מעבירים את הרצועות לנייר אפייה ומתפיחים שנית כחצי שעה
8 מורחים את הלחמניות בביצה וטובלים לתערובת שמכילה שומשום, סוכר ומלח.
9 מחזירים את הלחמניות לתבנית, מחחמים תנור על 180 מעלות טורבו ואופים כ15-20 דקות
10 הצעת הגשה: מגישים את הלחמניות לצד סלט עלים מתובל בהרבה לימון ושמן זית

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות