עוגת גבינה צ'יז קייק ריקוטה של לאון אלקלעי
מהמתכונים הפופולאריים ביותר של לאון אלקלעי – לאכול ולא להפסיק!
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת פתי-בר
100 גרם חמאה מומסת
למילוי:
200 גרם סוכר
3.5 כפות קורנפלור
600 גרם גבינת ריקוטה
450 גרם גבינת פילידלפיה
2 ביצים
150 מ”ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1 גרידה מלימון
אופן הכנה
1 מדליקים תנור ל – 175 מעלות
מכינים את בסיס העוגה:
1 במעבד מזון, מרסקים בפולסים את הביסקוויטים לפירורים קטנים (אך לא לאבקה)
2 מעבירים לקערה, יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת אחידה (אך לא משחה)
3 מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ בשכבה אחידה (תחתית ודופן בגובה 3 ס”מ)
4 מעבירים את תכולת הקערה לתבנית, מהדקים ואופים במשך 10 דקות. מוציאים ושמים בצד
מכינים את המלית:
1 במערבל שמים את הסוכר והקורנפלור ומערבלים לתערובת אחידה במהירות נמוכה
2 מוסיפים את הגבינות ומערבלים
3 תוך כדי פעולת המערבל, מוסיפים את הביצים ולאחר שהן נטמעות בבלילה את השמנת המתוקה, גרידת הלימון ותמצית הוניל
4 יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ – 40 דקות
5 אם וכאשר החלק העליון מזהיב, מכסים ברדיד אלומיניום על מנת שהחלק העליון לא ישרף
6 בתום האפיה, משאירים את העוגה בתנור עם הדלת פתוחה כ – 5 דקות נוספות
7 כאשר העוגה מצטננת לחלוטין מכניסים אותה למקרר ל – 6 שעות