עוגת גבינה מושלמת לשבועות בסיר או סיר ג'חנון

מתכון קל להכנה של שחר "פודיק" לעוגת גבינה המושלמת לשבועות בסיר או סיר ג'חנון! עם מיקסר המדהים של קנווד שעושה את העבודה בקלות.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות+התייצבות במקרר
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

סיר בקוטר 20 ס"מ
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה 15% שומן
1 גביע שמנת חמוצה 27% שומן
1 כפית גרידת לימון
1.25 כוס סוכר (כוס ורבע סוכר בנפח 180 מל כוס פלסטיק לשתייה קלה)
7 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
1 קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל (עדיף מחית וניל אם יש)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי (80 גרם)
7 כפות קורנפלור
אופן הכנה
1 הפרידו 7 ביצים בגודל לארג’ לחלבון חלמון וסדרו ב-2 קערות.
2 לקערת המיקסר של קנווד תוסיפו את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה (שימו את אחוזי השומן שכתבתי למעלה בדיוק ולא משהו אחר כי זה יתן לכם את מרקם העוגה המושלם!) גרידת הלימון, קמצוץ המלח, תמצית הוניל, האינסטנט פודינג וניל, חלמוני הביצים שהפרדנו (הצהובים) והקורנפלור ובעזרת וו גיטרה סיליקון (אביזר K סיליקון) הפעילו את המיקסר על עוצמה נמוכה ממש כמו בסרטון ותנו לו לערבב לכם את כל הגבינות עם החלמונים עד לאיחוד. ברגע שזה קורה תוציאו את הקערה וחברו למיקסר את קערת המיקסר השנייה שלו (הריי שיש למיקסר 2 קערות 🙂
3 לקערה השנייה תוסיפו את חלבוני הביצים (הלבנים) חברו את בלון ההקצפה של למיקסר והפעילו בעוצמה בינונית, שיתחיל קצת קצף, מיד לאחר מכן תוסיפו את הסוכר בהדרגה והגבירו את עוצמת העבודה של בלון ההקצפה עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מדיי – ממש כמו בסרטון.
4 העבירו כל פעם שליש מתערובת החלבונים והסוכר המוקצפת לקערת הגבינות וקפלו בעדינות ממש לכו עם המרית למטה לתחתית הקערה ותקפלו משם טוב כדי שהכל יתאחד – חשוב!
5 לתבנית עמידה לתנור תוסיפו מים ותשימו אותה בתחתית התנור, תדליקו תנור על 210 מעלות חום עליון (לא טורבו) וסגרו, תנו לתבנית עם המים להתחמם.
6 מרחו על סיר ג’חנון בקוטר 20 חמאה טוב טוב וסדרו נייר אפייה כמו בסרטון, שפכו בלילה, טפחו בעדינות שיצאו בטעות.
7 תכניסו את העוגה לתוך התבנית עם המים שבתוך התנור שחומם מראש חום עליון תחתון על 210 מעלות (לא טורבו) לכ-40 דקות או עד שהעוגה משחימה יפה מלמעלה, אחרי כ-40-30 דק’ כשהשחים יפה, תנמיכו מעלות ל-150 ותאפו עוד 65 דקות. בסיום תסגרו את התנור ואל תפתחו אותו, תשאירו את העוגה בתנור הסגור עוד שעתיים, אח”כ תפתחו תוציאו תנו לעוגה להצטנן טוב ותכניסו למקרר ללילה.
8 בסיום חלצו עם סכין בשוליים ותהפכו את העוגה על צלחת, פזרו אבקת סוכר מלמעלה, שבועות שמח!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      עוגה מושלמת

       העוגה "פצצה" ועשיתי עם רינג, בלי סיר, תענוג עם הקפה🔥💜

       העוגה "פצצה" ועשיתי עם רינג, בלי סיר, תענוג עם הקפה🔥💜
      סמדר says:
    • 1

      יצא טעים בטירוף אוורירי וגבוהה. מצויין 😋😋😋

       

       
      שרה says:

    אולי יעניין אותך גם