מתכון קל להכנה לעוגת גבינה של רונית טברון
מחפשים את הקינוח המושלם לחג השבועות? עוגת גבינה קרמית ועשירה בטעמים מושלמת לחג. עוגה שכל האורחים יעופו עליה!
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
6 שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבסיס: תבנית קוטר 20 ס"מ
300 גרם ביסקוויטים מרוסקים לפירורים במעבד מזון
1/2 כפית מלח
120 גרם חמאה מומסת במיקרו
למלית:
500 גרם גבינת שמנת
3/4 כוס סוכר
200 גרם שמנת חמוצה
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים + חלמון נוסף
4 כפות קורנפלור
כפית מחית וניל
כפית מלח
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
קרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות סוכר
כפית מחית וניל.
לקישוט:
דובדבנים/פירות יער/ענבים
אופן הכנה
לבסיס:
1 לערבב לתערובת אחידה את פירורי הביסקוויטים עם מלח וחמאה.
2 לשמן תבנית קוטר 20 ס"מ בחמאה
3 להעביר את הפירורים לתבנית
4 לשטח ולצפות בעזרת כוס את הפירורים על התחתית ודפנות התבנית
5 לאפות בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות. להוציא מהתנור. לצנן.
למלית גבינות:
1 בקערה עמוקה לערבב לתערובת אחידה עם מטרפה או מיקסר
2 ניצוק את תערובת הגבינות לתבנית מעל לבסיס ביסקוויטים
3 נצפה את בסיס התבנית כלפי הדפנות בשתי שכבות נייר אלומיניום. נהדק אותו לתבנית היטב.
4 נניח את תבנית העוגה בתוך תבנית מלבנית גדולה. אותה נמלא במים רותחים שלא יעברו את קו נייר האלומיניום ("אמבט מים")
5 נאפה בתנור מחומם ל 150 מעלות כשעה או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב שחום.
6 אין לפתוח את התנור בזמן האפייה. יש לתת לעוגה להצטנן בתנור במשך כ 30 דקות, להוציא מהתנור. לתת לעוגה להתקרר לטמפרטורת חדר ואח"כ להכניס למקרר למשך 6 שעות או יותר.
לקרם:
1 להקציף לקצף יציב.
2 לצפות את העוגה ב 2/3 הקרם. ב 1/3 הנותר לזלף רוזטות עם צנטר לפי בחירה.
3 לקשט עם דובדבנים/פירות יער/ענבים
4 לתת לעוגה להתייצב עם הקרם עוד כשעה במקרר לפני הגשה.
גבינות
באיזה גבינות שמנת השתמשת לעוגה הנפלאה הזו ?
באיזה גבינות שמנת השתמשת לעוגה הנפלאה הזו ?
יוכי says:
מה גודל התבנית ? זה נראה כמו 22 ?
שרית says:
קוטר 20
קוטר 20
rotem says:
נראה מדהים. מה גודל התבנית?
שיר says:
קוטר 20
קוטר 20
rotem says: