קיש ים תיכוני במילוי רויאל של גבינות וירקות לצד סלט ירוק

מתכון של מיקי שמו לקיש ים תיכוני טעים ועשיר במילוי רויאל של גבינות וירקות. ירקות שנצרבים בתנור לצד עשבי תיבול, מעט שמן זית ושום טרי וסופגים את טעמיהם משמשים כחלק המרכזי בהכנת הקיש. הקיש מוגש לצד סלט ירוק. מנה מושלמת לארוחת החג!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקלתית: תבנית טארט בקוטר 23 ס"מ
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח כוסמין 80%
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
45 מ"ל (3 כפות) מים קרים
10 גרם (1 כף) שמן זית
5 גרם (1 כפית) חומץ הדרים או חומץ רגיל
קורט מלח
לרויאל: (מילוי הקיש)
250 מ"ל (1/3 כוס+ 1 כף)- מיכל שמנת לבישול 15%
2 ביצים "L"
75 גרם קרם ריקוטה 16%
75 גרם גבינת שמנת ניו יורק 16%
מעט אגוז מוסקט
קורט מלח
םלפל לבן טחון
לירקות:
סלסלת פיטריות פורטובלו – חצאים או רבעים
סלסלת פטריות שמפניון -חצאים או רבעים
בטטה בינונית קלופה ופרוסה לעובי 1 ס"מ
1 בצל לבן חצוי ופרוס דק
1 זוקיני פרוס
1 קישוא בינוני חתוך לעיגולים
3 שיני שום קצוצות
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
עלים מחצי צרור תימין
מלח ופלפל שחור
לסלט בצד:
חסה סלנובה או " חסה ללאיק
⅓ כוס מיץ לימון
⅔ כוס שמן זית
מעט מייפל
1 כפית חרדל
מלח ופלפל
אגוזי מלך
אופן הכנה
מכינים את הסלט ירוק בצד:
1 מכינים וינגרט מ ⅓ כוס מיץ לימון + ⅔ כוס שמן זית , מעט מייפל, כפית חרדל, מלח, פלפל. שופכים על עלי החסה ומפזרים מעט אגוזי מלך.
מכינים את הקלתית:
1 שמים בקערת מעבד מזון קמח כוסמין 80% , וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים, שמן זית, חומץ, ומלח ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
2 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 3-5 מ"מ ומרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק. מעבירים מערוך על שולי התבנית על מנת להסיר עודפי בצק. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה (רצוי לאפות עם משקולת – מניחים נייר אפייה על הקלתית ומעל שמים שעועית כדי שתהווה משקולת. אחרי 10 דקות מסירים את נייר האפייה וממשיכים לאפות עוד 5-7 דקות להזהבה).
5 מוציאים את הקלתית מהתנור ומגבירים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
מכינים את הירקות:
1 שמים בקערה פטריות, בטטה, קישוא, זוקיני, מחצית משמן הזית, מלח, פלפל שחור ושום ומערבבים היטב. מניחים בתבנית מרופדת ברדיד אלומיניום
2 אופים 20-25 דקות עד להזהבה קלה.
3 מחממים את יתרת שמן הזית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות עד שהוא הופך שקוף. מצננים מעט.
רויאל:
1 10. מכינים את הרויאל: טורפים בקערה את כל החומרים לרויאל
מרכיבים את הקיש:
1 מוזגים מהרויאל לקלתית לגובה 2 ס"מ. מניחים מעל את הבצל המטוגן ומסדרים מעל את הירקות הקלויים. מוזגים מעל את יתרת הרויאל (משתדלים לא לכסות את הירקות כך שיראו אותם בסיום האפייה).
2 12. אופים 35-40 עד שהקיש מזהיב בצורה יפה והמלית יציבה. מצננים מעט לפני החיתוך.
3 שומרים 3 ימים במקרר או חודש במקפיא ומחממים לפני ההגשה בתנור חם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם