מאפה תרד וגבינות של רונית טברון
מתכון קל להכנה למאפה תרד וגבינות, הידוע גם בשמו ספנקופיטה. מאפה מושלם שמגיע מהמטבח היווני. מנה חובה בארוחת חג השבועות ולא רק.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/06/03161509/6P7A1307.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חבילת דפי פילו
150 גרם חמאה מומסת במיקרו
3/4 כוס פירורי לחם
400 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים
300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
3 בצלים ירוקים קצוצים
כף שמיר טרי קצוץ
2 כפות שמן זית
3 ביצים
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1/2 כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
למלית:
1 בקערה עמוקה נאחד גבינת פטה, ריקוטה, מלח, פלפל שחור, בצל קצוץ, שמיר טרי,שמן זית, תרד קצוץ, ביצים וגבינת קשקבל לתערובת אחידה.
להרכבה:
1 נשמן תבנית מלבנית בחמאה.נפזר פירורי לחם מעל. נכסה את התבנית בדפי פילו עם כיוון השעון: 2 דפים לרוחב התבנית, כאשר מחציתם מחוץ לדפנות התבנית, נזלף מעל מעט חמאה, נפזר מעל מעט פירורי לחם.
2 נניח דף נוסף לאורך התבנית כאשר חציו מחוצה לה, נזלף חמאה מעל, נפורר מעל פירורי לחם, נחזור על הפעולה עם 2 דפים נוספים לרוחב ודף אחרון לאורך התבנית.
3 ניצוק מעל את המלית. ניישר למפלס אחד. נכסה את המלית עם חלקי דפי הפילו שמחוץ לתבנית. נניח מעל דף פילו נוסף, נזלף חמאה ונפורר פירורי לחם מעל.
4 נקפל 7 דפי פילו בצורת קיפול אקורדיון. נסדר אותם לרוחב התבנית צמודים זה לזה. נזלף את הדפים בחמאה.
5 נפרוס את המאפה לאורך ולרוחב לפני אפיה.
6 נחמם תנור ל 200 מעלות צלזיוס. נאפה במשך 45-50 דקות או עד שדפי הפילו שחומים זהובים. ניתן למאפה לנוח כ 10 דקות להתייצב לפני הגשה.