לחמניות ממולאות גבינות ובצלים מקורמלים מדהימות של דנית סופר
מתכון מושלם לשאריות גבינות וירקות שתמיד נשארים במקרר בשבועות! במקום לזרוק את השאריות תכינו את המתכון המושלם הזה של דנית סופר

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1 קילו קמח חיטה לבן / קמח חלה
1 ביצה
2 כפות שמרים
60 גרם סוכר לבן
1 כוס שמן
1 כף מלח
500 מ״ל מים פושרים
לתערובת גבינות ובצלים:
חופן גבינת צ׳דר
חופן גבינת גאודה
חופן גבינת קשקבל
חופן גבינת פרמזן
2 בצלים לבנים חתוכים לרצועות דקות
מלח פלפל לפי הטעם
שליש כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה
1 נתחיל בהכנת הבצק: נשים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח סוכר ושמרים. נוסיף את השמן, הביצה והמלח. לאחר 2-3 דקות נוסיף את המים לאט לאט. נלוש 10 דקות ונעביר לקערה משומנת ונעביר להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. אני ממליצה להתפיח בתנור על 50 מעלות עם נייר נצמד ומגבת מעל ככה זה מזרז את ההתפחה.
2 במחבת נשים שמן ובצלים. ברגע שהבצלים נהיים שקופים נוסיף 4 כפות מים רותחים. אנחנו עושים את זה כדי לקרמל את הבצלים שיגיעו לצבע חום יפה. ברגע שהמים שהוספנו יתאדו לגמרי נוסיף עוד. ככה נעשה 3-4 פעמים עד שהגענו לצבע זהוב שחום ויפה של בצלים.
3 נשים בקערה את הגבינות, הבצלים, אגוז מוסקט, מלח פלפל לפי הטעם. נערבב היטב. ברגע שהבצק מוכן נחלק אותו לכדורים , 100 גרם בערך כל כדור. נרדד כל כדור ובקצה של הבצק נשים את התערובת שהכנו. נגלגל וניצור שבלול. נבריש בביצה טרופה , אפשר לפזר מעל שומשום/ מלח גס וכו ונעביר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל35 דקות בערך – עד שהן משחימות יפה.
הערות של דנית:
1 אפשר לשים איזה גבינות שבא לכם בחג השבועות נשארות המון גבינות מכל מיני מתכונים אז תתפרעו 🙂