עוגות גבינה וג'לי בעיצוב פרחוני של מלכת הג'לי
עוגה מעוצבת וחגיגית שאפשר להכין בקלות ולשדרג כל אירוע
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ג’לי שקוף:
750 מ”ל רותחים
250 מ”ל קרים
4 כפות ג’לטין מקצועי של מלכת הג’לי
1.5 כוסות סוכר
12 טיפות תמצית טעם של מלכת הג’לי
0.5 כפית מלח לימון
לצבעים:
500 גרם ג’לי שקוף
150 מ”ל שמנת צמחית/קרם קוקוס/חלב מרוכז
אבקת צבע מאכל של מלכת הג’לי
עוגת הגבינה:
100 מ”ל מים קרים + 1.5 כפות ג’לטין מקצועי של מלכת הג’לי
500 מ”ל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
250 גרם גבינה לבנה 9%
10 טיפות תמצית בטעם עוגת גבינה של מלכת הג’לי (משדרג – לא חובה)
אופן הכנה
הג’לי השקוף:
1 במים הקרים ממיסים את הג’לטין ומניחים בצד למשך כ – 5 דקות עד שהנוזלים נספגים.
2 במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הטעם תוך כדי ערבוב.
3 מאחדים את שתי המסות.
4 יוצקים לתבנית שקופה ומשאירים ללילה במקרר
הכנת הצבעים:
1 ל – 500 מ”ל ג’לי שקוף מוסיפים 150 מ”ל שמנת פרווה/חלב מרוכז/ קרם קוקוס מחלקים למספר כוסיות.
2 מחלקים למספר כוסיות
3 לכל כוס מוסיפים קורט אבקת צבע מאכל.
4 קורצים מספר עיגולים כמספר הפרחים שרוצים ליצור ומזריקים צבע בצורת אבקנים
5 לאחר מכן מזריקים עם מחטי ההייטק את הפרחים השונים בצבעים השונים שהוכנו
6 מכסים את כל הפרחים עם ג’ל שקוף + שמנת צמחית + קורט צבע מאכל (הכיסוי צריך להיות בצבע ניגודי לצבעי הפרחים
7 שומרים במקרר כ – 20 דקות
עוגת הגבינה:
1 מקציפים כחצי דקה במהירות גבוהה את השמנת עם הגבינה, הסוכר ותמצית הטעם – מתקבלת מסה נוזלית עם בועות
2 מחממים את כוס המים עם הג’לטין כדקה במיקרו, מערבבים עם המסה עד לאיחוד ויוצקים על הפרחים
3 ממתינים כ – 6 שעות
4 לחילוץ העוגה מהכלי ממלאים כלי גדול עם מים חמים וטובלים את התבנית עם הפרחים ועוגת הגבינה כ – 10 שניות
5 מניחים על כלי הגשה והופכים את העוגה