בורקס גבינה וחצילים של מיקי שמו

מיקי שמו מלמד את רוני דלומי איך מכינים את הבורקס שאמא שלו הייתה אופה כל שבת בבוקר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
500 גרם בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מלית
320 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
180 גרם גבינת פטה
240 גרם חציל קלוי ומסונן
1 שן שום קצוצה
100 גרם גבינת גראנה פאדנה
מלח
ציפוי
גראנה פאדנה לגירוד / שומשום
1 ביצה טרופה
בורקס גבינה וחצילים
בורקס גבינה וחצילים
אופן הכנה
מכינים את הבורקס
1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
2 מניחים את החציל הקלוי והמסונן בקערה, שופכים את הגבינות עליו ומערבבים היטב למלית אחידה
3 ממלאים ואופים: פורשים את הבצק על משטח מעט מקומח.
4 מורחים שכבה אחידה של מלית על גבי הבצק, מגלגלים לרולדה ומעצבים לצורת שבלול
5 מברישים בביצה ומפזרים מעלה שומשום או מגרדים גראנה פאדנה
6 אופים בחום 190 מעלות עד כ- 25 דקות
7 מגישים חם או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד 3 שבועות. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות