קראנץ גבינה, דובדבנים וקראמבלס של מיקי שמו
עוד מתכון לעוגת גבינה מדהימה מבית היוצר של מיקי שמו ורוני דלומי! והפעם עם מלית גבינה ודובדבנים קרמית ומפנקת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
770 גרם (5 ועוד 1/2 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם שמרים יבשים
3 ביצים גדולות (מספר 1)
180 מ”ל (3/4 כוס) מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ 1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
1/2 כפית מלח
למלית הגבינה:
450 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
150 גרם חלב מרוכז
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
גרידת לימון
60 גרם דובדבנים מגולענים טריים/ קפואים
קראמבלס:
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח לחם
50 גרם סוכר דמררה
50 גרם חמאה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
הבצק:
מערבבים קמח, סוכר, שמרים במיקסר עם וו לישה כדקה.
מוסיפים ביצים, מיץ תפוזים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מכינים את העוגה:
מחלקים את הבצק ל – 20 כדורים שווים בגודלם, ומתפיחים למשך כ- 45 דקות.
הכנת מלית הגבינה:
במיקסר, בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים את כל החומרים יחדיו לתערובת אחידה (מינימום ערבוב).
מעבירים לשק זילוף עם פיית זילוף, ומעבירים למקרר עד לשימוש.
הכנת הקרמבלס:
במיקסר מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת תערובת פירורית.
הרכבת העוגה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מורחים מעט חמאה מומסת בתבנית.
מניחים את הכדורי בצק (10 יחידות) בכל תבנית.
מכסים בניילון נצמד וממתינים עוד כשעה עד להכפלת נפח הכדורים.
מזלפים לכדורים את המלית גבינה והדובדבנים.
מורחים בביצה טרופהה
מפזרים קרמבלס מעל
אופים למשך 35 דקות עד להזהבה קלה.