עוגת גבינה עם ציפוי מרנג – אפקט הוואו
עוגת גבינה שתשאיר את כולם.ן בהלם. עם ציפוי מרנג מרשים שגונב את ההצגה ושממש לא קשה להכין כמו שנדמה לכם.ן
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 ביצים גודל L
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה 5%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
2 כפות (20 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מלימון + מיץ מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 משמנים תבנית ועוטפים אותה בנייר אפייה גם מבחוץ כדי למנוע בריחה של נוזל העוגה החוצה
3 מפרידים 3 מהביצים לחלבונים וחלמונים ושומרים את החלבונים בצד.
4 מקציפים בקערה חלמונים, ביצה שלמה וכוס סוכר
5 מוסיפים גבינה לבנה, ריקוטה, שמנת חמוצה, קמח, אבקת אפייה, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל ומערבבים היטב.
6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מעט שחומה ויציבה במרכזה
7 20 דקות לפני סוף האפייה של העוגה בתנור, מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנשאר
8 או שמוציאים את העוגה מהתנור 15 דקות לפני הסוף ושופכים עליה את המרנג ומחזירים לתנור
9 או שמוציאים את העוגה מהתנור כשהיא מסייתמ ושופרים את המרנג עליה עם ברנר עד להשחמה
10 בכל מקרה בסיום האפייה מחזירים את העוגה לתנור ומשאירים אותה עם דלת תנור מעט פתוחה במשך שעה
11 ואז מעבירים למקרר ל 3 שעות לפני ההגשה