חלת סחוג של תומר בלס

יש הרבה סוגי חלות אבל חלת סחוג יש רק אחת!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסחוג:
1 חבילת כוסברה
1 פטרוזיליה
יחידות פלפלים ירוקים חריפים (או יותר, לפי החריפות שאוהבים)
2 יח’ צ’ילי אדום בשביל הצבע
0.75 כוס שמן זית למרקם שאנחנו אוהבים
8 שיני שום
1 מלח
1 כמון
לחלה:
900 גר’ קמח מניטובה לבן (כ – 6.5 כוסות)
100 גר’ קמח מניבוטה מלא (כ – 3/4 כוס)
200 גר’ מחמצת
50 גר’ שמרים טריים
2 ביצים
1 כף מלח
100 גר’ דבש (כ – 4 כפות)
200 גר’ סחוג ירוק מדולל עם שמן זית (ראה מתכון למעלה)
30 גר’ שמן זית
400 גר’ מים (ככוס וחצי)
חלת סחוג
צילום: נופר בוגנים חלת סחוג

אופן הכנה

אופן הכנה
הכנת הסחוג:
1 מעבדים במעבד מזון את המצרכים לפי הסדר הבא: שיני השום, ירוקים, שמן זית, פלפל ירוק . מתקנים טעמים לפי הצורך
2 לאחר שמילאנו צנצנת בסחוג, למלא אותה בשמן זית
3 ניתן להחזיק במקרר עד חודש או להקפיא
הכנת החלה:
1 מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את המים, שמרים, קמחים, מחמצת, ביצים, דבש ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד החומרים . לאחר כדקה מוסיפים את המלח והסחוג ומערבבים עוד דקה. רואים שהכל בסדר ואם צריך נוזלים מוסיפים שמן זית. אם רטוב מוסיפים קמח – עד שמגיעים למרקם הרצוי
2 לשים במהירות גבוהה 8-10 דק’ עד שהבצק חזק, חלק גמיש ונמתח
3 מוציאים את קערת הנירוסטה, מכסים בניילון נצמד ומביאים להתפחה כשעה וחצי – שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו
4 מוציאים את הבצק למשטח עבודה וחותכים אותו ליחידות שוות (6 או 9 תלוי בגודל החלה שאנו רוצים)
5 מעצבים את כדורי הבצק לגליל מתוח ומסדרים את הרצועות כך שיהיו שוות באורכן. קולעים את החלה באמצעות הגלילים כך שתיראה כמו צמה, ולהדק מעט בקצוות. מניחים בתבנית אפיה על גבי נייר אפייה
6 מביאים להתפחה שנייה כשעה – שעה וחצי ורואים שהחלות גדלו וכמעט הכפילו את נפחן. בינתיים מחממים את התנור ל 220 מעלות
7 מברישים בעדינות את החלות בביצה מדוללת במים או בשמן של הסחוג. אפשר לפזר שומשום
8 אופים בתנור שחומם מראש כ 20 דק’ (תלוי בגודל החלה) על 200 מעלות ועוד 10-15 דק’ על 170 מעלות
9 מוציאים מהתנור ומתאפקים כמה דק’ עד להתייצבות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות