לה סנסייה של קארל מרלטי

מיקי שמו ושרון היינריך מציגים מתכון בטעם פריזאי, הסנסייה של קארל מרלטי, מתוך התוכנית "מיקי שמו עושה בית ספר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקרמו שוקולד:
3/4 כוס (180 מ”ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
3 חלמונים
5 כפות סוכר (65 גרם) סוכר
215 גרם שוקולד מריר משובח
לבסיס הקראנץ’:
17 גרם שוקולד חלב משובח קצוץ
10 גרם חמאה
70 גרם מחית פרלינה
1 כוס (34 גרם) פצפוצי אורז
2 כפות (17 גרם) סוכריות קופצות
נוגטין פולי קקאו:
50 גרם חמאה
100 גרם גלוקוזה
120 גרם סוכר
120 גרם פולי קקאו גרוסים
ספריי בטעם חמאה
אופן הכנה
קרמו שוקולד:
1 מניחים בסיר שמנת וחלב ומביאים לרתיחה. במקביל, מניחים חלמונים וסוכר בקערה נפרדת וטורפים היטב
2 יוצקים לאט לאט את הנוזל הרותח לתערובת החלמונים, תוך כדי בחישה מתמדת.
3 מחזירים את כל הבלילה לסיר ומחממים על אש בינונית תוך בחישה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך מעט (כמה דקות).
4 . מסירים מהאש ויוצקים מיד על השוקולד המריר, דרך מסננת.
5 בוחשים עד שהשוקולד נמס לחלוטין, ניתן להיעזר בבלנדר מוט
6 מכסים ומעבירים למקרר ל 8 שעות לפחות.
בסיס הקראנץ‘:
1 . ממיסים שוקולד במיקרוגל או בבן-מארי, מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.
2 מוסיפים פרלינה, פצפוצי אורז וסוכריות קופצות, בוחשים עד להטמעה מלאה.
3 מסדרים את הרינגים על גבי תבנית עם נייר אפיה, יוצקים את המסה לתוך רינגים, מהדקים היטב ומקררים.
לנוגטין פולי קקאו (מומלץ להכין מראש) :
1 בסיר קטן מבשלים חמאה, גלוקוזה וסוכר לתערובת אחידה. מתחילים באש גבוהה ולאחר מכן ממשיכים לבשל על אש בינונית, עד שהתערובות מגיעה לטמפרטורה של 106 מעלות ומתחילה לקבל צבע.
2 מערבבים פנימה את פולי הקקאו הגרוסים.
3 מניחים את המסה על תבנית דף סיליקון ומשמנים קלות בעזרת ספריי חמאה.
4 משטחים את התערובת על דף הסיליקון בעזרת פלטה (עדיף מדורגת) ומרדדים לעלה דק.
5 חותכים ריבועים בעזרת גלגלת וסרגל בגודל של 4X4.
6 מניחים בצד להתקשות מלאה, ניתן לשמור במקרר עד ההרכבה.
להרכבה (ממש לפני ההגשה):
1 . מחלצים את הבסיסים מהרינגים.
2 . בעזרת שתי כפות חמות יוצרים מהקרמו קנלים (צורה אליפטית המזכירה כדור פוטבול), מניחים על כל בסיס
3 מניחים ריבוע נוגטין על כל קנל.
4 ניתן גם לעטר בעלה כסף או זהב. מגישים מיד.
לה סנסייה של קארל מרלטי
לה סנסייה של קארל מרלטי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות